Hírzóna

12 millió forintot mosott tisztára egy román férfi Szegeden

12 millió forintot mosott tisztára egy román férfi Szegeden

2020. június 29., hétfő
12 millió forintot mosott tisztára egy román férfi Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015 őszén közel 12 millió forint bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában működött közre - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2015 novemberében ismeretlenül maradt személyek megbízásából három különböző magyarországi pénzintézet szegedi fiókjában nyitott forint és devizaszámlát néhány nap eltéréssel a saját nevére. A számlákra kizárólag bűncselekményekből származó pénzek érkeztek, azokat a vádlott saját céljára nem használta. A vádlott által nyitott számlákon szereplő összegek jóváírásának alapját különböző webáruházak nevében elkövetett csalások képezték. Az eljárás során ismeretlenül marad személyek a jellemzően műszaki cikkeket kínáló weboldalakat látogató sértetteknek felajánlották, hogy az adás-vétel biztonságos lebonyolítása érdekében a szállítást és a biztosítást is elintézik, 10 napos elállási határidővel. A világ minden tájáról érdeklődő sértettek a megtévesztő e-maileket követően a jellemzően kisebb értékű árucikkek vételárát a weboldalon megjelölt számlaszámra elutalták, ami azonban ténylegesen a vádlott által nyitott számlaszámmal egyezett meg. A vevők a termékeket nem kapták meg és a vételárat sem utalták vissza részükre. A vádlott a jóváírásokat követően készpénzben a bankszámla egyenlegét felvette, megszerezve így a bűncselekményekből származó pénzt. A Főügyészség a vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.