/

12 millió forintot mosott tisztára egy román férfi Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015 őszén közel 12 millió forint bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában működött közre – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2015 novemberében ismeretlenül maradt személyek megbízásából három különböző magyarországi pénzintézet szegedi fiókjában nyitott forint és devizaszámlát néhány nap eltéréssel a saját nevére. A számlákra kizárólag bűncselekményekből származó pénzek érkeztek, azokat a vádlott saját céljára nem használta.

A vádlott által nyitott számlákon szereplő összegek jóváírásának alapját különböző webáruházak nevében elkövetett csalások képezték. Az eljárás során ismeretlenül marad személyek a jellemzően műszaki cikkeket kínáló weboldalakat látogató sértetteknek felajánlották, hogy az adás-vétel biztonságos lebonyolítása érdekében a szállítást és a biztosítást is elintézik, 10 napos elállási határidővel.

A világ minden tájáról érdeklődő sértettek a megtévesztő e-maileket követően a jellemzően kisebb értékű árucikkek vételárát a weboldalon megjelölt számlaszámra elutalták, ami azonban ténylegesen a vádlott által nyitott számlaszámmal egyezett meg. A vevők a termékeket nem kapták meg és a vételárat sem utalták vissza részükre.

A vádlott a jóváírásokat követően készpénzben a bankszámla egyenlegét felvette, megszerezve így a bűncselekményekből származó pénzt.

A Főügyészség a vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Meghalt négy beteg és hárommal nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Következő sztori

Háromszor riasztották a tűzoltókat Csanytelekre

Legutóbbi hasonló cikkek