Egészség

Tizenkét beteg elhalálozott, Csongrádban nem emelkedett a fertőzöttek száma

Tizenkét beteg elhalálozott, Csongrádban nem emelkedett a fertőzöttek száma

2020. május 5., kedd
Tizenkét beteg elhalálozott, Csongrádban nem emelkedett a fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3065 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, ezzel 363 főre emelkedett az elhunytak száma. 709-en ugyanakkor már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, 63%-uk, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése - ezzel véget ért. Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet és továbbra is elkerüljék a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1503 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 402 fertőzöttel, majd Fejér (306) megye. Zala megyét (139) visszaelőzte Komárom-Esztergom megye, amely így újból a harmadik helyen áll a maga 141 fertőzöttjével. Utána jön

Csongrád

(101), ahol

nem változott

a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.