Közélet

Speciális maszkokat kaptak a klinikai központ infektológiai osztályának dolgozói

Speciális maszkokat kaptak a klinikai központ infektológiai osztályának dolgozói

2020. május 21., csütörtök
Speciális maszkokat kaptak a klinikai központ infektológiai osztályának dolgozói

BLS 3000-es speciális arcmaszkokat és hozzájuk tartozó többször használatos szűrőket vásárolt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club, ezzel segítve az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ infektológiai osztályán dolgozók tevékenységét.

Az Infektológia Osztály dolgozói az első vonalban látják el a koronavírussal fertőzött betegeket. Tevékenységük során speciális védőfelszerelést használnak a betegek és saját egészségük, valamint a további fertőzések megakadályozása érdekében. Ilyen helyzetben valóban nem közömbös, hogy a maszkok 94% -os vagy közel 100%-os védelmet nyújtanak. A Rotary és Lions Clubok saját tagjaik adományaiból és erre a célra indított gyűjtésből közel 800 000 forintot fordítottak erre a célra. A 16 maszk és 32 db szűrő egyéni használat után, fertőtlenítést követően több műszak dolgozónak is védelmet biztosít. A speciális eszközöket a két klub már át is adta az osztály munkatársainak, amelyeket azonnal használatba is vettek. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos közös adományozásai akcióikkal közel 5 millió forint támogatást nyújtott a rászorulóknak. A két szervezet nem csak az egészségügyben tudott támogatást adni. Május 9-én a Szegedi Nemzeti Színház megsegítésére online exkluzív műsort szerveztek a Valahol Európában című musical 25. évfordulójára. A támogató jegyekből és a nagylelkű felajánlásokból több mint 1,2 millió forint gyűlt össze. A koronavírussal kapcsolatos támogatások így elérik a 6 millió forintot, a két klub az adományok teljes összegét támogatásra fordította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.