Közélet

Példaértékű tudományos összefogás jött létre - videó!

Példaértékű tudományos összefogás jött létre - videó!

2020. május 18., hétfő
Példaértékű tudományos összefogás jött létre - videó!
Jakab Ferenc, a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője volt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának vendége.

Jakab Ferenc többek között arról is beszélt, hogy Magyarországon a világviszonylatban alacsonynak számító fertőzött szám és a szintén alacsonynak számító halálozási szám az összefogásnak köszönhető. A magyar emberek össze tudtak fogni és meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket. Ugyanakkor komoly társadalmi igény van egyes lazításokra.
Fontos kiemelni, hogy ez nem jelenti azt, hogy most mindent szabad, mert nem a járvány előtti állapotokhoz kell visszatérni. Az eddigi intézkedések, mint például a maszk viselése, a megfelelő távolság tartása, a fertőtlenítő eszközök használata, olyan tényezők, amelyeket az eddiginél még komolyabban kell venni.
A vírus velünk fog maradni, terjedése ugyanakkor a nyárral lassulni fog a meleg miatt. A terjedés csökkenése, az őszi-téli időszakban való visszatérése inkább egyfajta következtetés, mintsem tény. Akárcsak az, hogy az is súlyosbíthatja majd az őszi időszakot, ha az influenzával együtt tér vissza a vírus. Amíg nincs vakcina, semmi biztosat nem lehet mondani. Nagyon sokat tudunk, de nem tudunk mindent, így sok minden nem biztos - jegyezte meg a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője. Nyomatékosan kifejezte azt is, hogy ez a vírus még itt van körülöttünk, nincs vége a járványnak, innentől sem szabad mindent, sőt, még körültekintőbbnek kell lennünk.
"A lakosság odafigyelése sokkal fontosabb, mint eddig bármikor."
- hangsúlyozta Jakab Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.