Kultúra

Online tárlat nyílik a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásaiból

Online tárlat nyílik a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásaiból

2020. május 22., péntek
Online tárlat nyílik a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásaiból

A virtuális térbe költöznek a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé művei. A hazai kulturális élet egyik legnívósabb eseményére összesen csaknem félezer alkotás érkezett be, amelyekből a szakmai zsűri végül több mint 100 művet válogatott be. Az online tárlatot június második hetében „nyitja meg” a REÖK.

Nem mindennapi kiállítást járhatnak be azok, akik megcsodálnák az idei táblaképfestészeti biennálé alkotásait. A kétévente megrendezett seregszemlének 2008 óta hagyományosan a REÖK épülete ad otthont, a pandémia miatt azonban a biennálé megrendezésénél is alternatív megoldásokra volt szükség. Az online térnek köszönhetően az érdeklődők valódi kiállítóteremben érezhetik magukat, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok és interjúk színesítik a tárlatot. A szakmai zsűri, Dr. Nátyi Róbert a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Dr. Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Farkas László Róbert, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója csaknem félezer alkotás közül választotta ki a legjobbakat. Így állt össze a több mint 100 műből álló lista, melyeket a Kossuth- és Munkácsy-díjas meghívott művészek alkotásaival együtt, június második hetétől láthatnak az érdeklődők. A falakon mások mellett Aknay János, ef Zámbó István, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső, Hérics Nándor, a szegedi Sejben Lajos, Pataki Ferenc, Henn László András, valamint a 2018-as biennálé fődíjasai, Jagicza Patrícia Linda, és Szabó Ábel művei is láthatók lesznek. A teljes lista a

www.reok.hu

weboldalon tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.