Közélet

Nyolc beteg elhunyt, nincs új fertőzött Csongrád megyében

Nyolc beteg elhunyt, nincs új fertőzött Csongrád megyében

2020. május 29., péntek
Nyolc beteg elhunyt, nincs új fertőzött Csongrád megyében

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en ugyanakkor már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti.384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása Mától Budapesten is megnyithatnak az éttermek, a vendéglátóhelyek és már látogathatóak a szabadtéri kulturális és sport rendezvények. A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzetután is fennkell tartani. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1829 fő). Az elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 547 fertőzöttel, majd Fejér (370) megye. Zala megyében (252) és Komárom-Esztergom megyében ugyanannyi fertőzöttet tartanak nyilván. Utánuk

Csongrád

(115) következik, ahol tegnap óta

nem

emelkedett

a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.