/

Nőtt a bérszínvonal Ferencszálláson

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében Jani János, Ferencszállás polgármestere osztotta meg tapasztalatait a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

–Természetesen a megyei és a helyi paktumok támogatási lehetőségeit egyaránt jól ismerjük, hiszen a Csongrád Megyei Önkormányzattól részletes tájékoztatást kaptunk velük kapcsolatban. Önkormányzatunk ennek ellenére nem élt a paktum igénybevételének lehetőségével – kezdte Jani János, Ferencszállás polgármestere. Hozzátette, a Járási Hivatallal véleménye szerint mindannyiuk számára jól működő, korrekt kapcsolatot tartanak fenn.

Jani János elmondta, az elmúlt 2-3 évben határozottan érezhető volt a munkanélküliség csökkenése és ezzel egy időben érezhetően növekedett a bérszínvonal is. –Településünk Szeged és Makó között félúton található, így a két város valamelyikében nagy valószínűséggel lehetőséget kapnak állást kereső lakosainkat. Mezőgazdasági vállalkozóink egy része növénytermesztésében azért volt kénytelen kultúrát váltani, mert a szezonális munkákra már szinte lehetetlen alkalmi munkaerőt találni községünkben – fogalmazott a polgármester.

A jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban azt mondta, a település önkormányzata egyelőre nem észlelt tömeges munkanélküliséget. – Az elmúlt időszakban nem jelentkeztek olyan állampolgárok, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették volna el munkahelyüket – osztotta meg meglátását.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

Előző sztori

Több mint 180 fát kell kivágni a Tisza hullámterében

Következő sztori

Online tárlat nyílik a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásaiból

Legutóbbi hasonló cikkek