Közélet

Nívódíjat kapott a szegedi Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium

Nívódíjat kapott a szegedi Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium

2020. május 7., csütörtök
Nívódíjat kapott a szegedi Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium

Szakmai felkészülés a digitális oktatásra, az iskolai lemorzsolódás csökkentése, távsegítség az idősgondozásban, önkéntesek bevonása a szociális intézmények mindennapjaiba. Néhány nívódíjas téma a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás és az ifjúsági munka területéről, amelyek jól mutatják, hogy az Erasmus+ projektekben végzett munka hasznos tudást és kézzelfogható segítséget jelenthet a mindennapokban, bárki számára.

Az uniós támogatású Erasmus+ programban megvalósított nemzetközi együttműködésekből nemcsak a résztvevők, hanem az egész társadalom profitálhat. A projektekben elért eredmények, a közzétett segédanyagok és elkészült kiadványok bárki számára inspirálóak és hasznosak lehetnek. A külföldön megismert innovatív módszerek, új eszközök és technológiák így hozzájárulhatnak az oktatás és képzés széles körű fejlesztéséhez.

Épp ezért tartja fontosnak az Erasmus+ program hazai megvalósításáért felelős Tempus Közalapítvány, hogy minden évben kiemelje és népszerűsítse a legkiválóbb nemzetközi együttműködéseket. Azok a magyar koordinálású Erasmus+ projektek kaphatnak Nívódíjat, amelyek kimagasló színvonalú, példaértékű projekttevékenységet végeznek. Ezek a köznevelési, szakképzési, felnőtt tanulási és ifjúsági projektek az oktatást és képzést színesebbé, a részt vevő diákokat, tanárokat és szakembereket pedig motiváltabbá teszik a külföldi partnerekkel végzett közös munka által.

A szegedi Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium első, munkatársakat megcélzó Erasmus+ projektjében 14-en vettek részt külföldi továbbképzéseken: nemcsak idegennyelv-tanárok, hanem az iskolavezetés, valamint az informatikai és a közgazdasági munkaközösség tagjai is. A modern ismeretek alkalmazásának köszönhetően a tanórák izgalmasabbá, a pedagógusok pedig motiváltabbá váltak, így a szakmai fejlődés pozitív hatásaiból az egész intézmény profitálhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.