Napközis és ottalvós táborok lesznek, szigorú előírásokkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány szerda esti rendeletének értelmében 2020. június 16-tól az ottalvós gyermek- és ifjúsági táborokat is tarthatnak a nyári vakációban. A családok többsége fellélegzett, a táboros piac újabb rohamra számít.

A kormány engedélyezte az ottalvós táborok megtartását nyáron. A rendelkezés június 16-tól érvényes, azaz a vakáció első napjától lehetővé teszi a bentlakásos táborok rendezését. – Nagyon örülünk a döntésnek és különösen annak, hogy nem várt a kormányzat a hónap végéig. Így a szülőknek is több idejük van a foglalásokra, illetve a táborszervezők, akik eddig a startpisztoly eldördülésére vártak, folytathatják a szervezést, megnyithatják a jelentkezéseket – mondta Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője.

Az ottalvós táborok leginkább a 10–12 évnél idősebb gyermekeknek és szüleiknek voltak fontosak, hiszen ezen korosztály többsége ezt a tábortípust választja. Az idei évben mind a napközis, mind az ottalvós táborok esetében kiemelt feladat az egészségügyi előírások betartása és betartatása, ami érinti a szülőket is. Az alábbi teendőket kell elvégezni a táborszervezőknek és a táborozók szüleinek:

  • csak egészséges gyerekek és személyzet vehet részt a táborokban, ezt mindenkinek nyilatkozattal kell igazolni
  • a tábornyitáskor kötelezően fertőtleníteni kell, a gyerekeknek pedig higiéniás oktatást kell tartani rögtön a kezdéskor
  • ha valaki megbetegszik a táborban, akkor el kell különíteni. Az elkülönített gyermek mellé személyzetet kell rendelni, akinek részére a táborszervező kötelessége védőfelszerelést biztosítani, valamint
  • azokban a táborokban, ahol több mint 300-an vannak, kötelezően egy orvosnak is kell a helyszínen lenni.

–Miután idén várhatóan kevesebb táborhely lesz, mint táborozni vágyó gyermek, arra biztatjuk a szülőket, hogy mielőbb keressenek tábort gyermeküknek és foglalják le azokat, így alapáron biztosíthatják a csemeték táborhelyét a vakációra. Vigyázni kell, mert nagy roham várható, és aki nem eszmél időben, könnyen lemaradhat a legjobb ár-érték arányú helyekről – tette hozzá Tóth Béla.

Előző sztori

Hiánypótló a VírusRadar alkalmazás a kontaktkutatásban

Következő sztori

Megszüntetik a tranzitzónákat Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek