Miniszteri elismerést kapott a megyei szabadidősport szövetség elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Sport Napja alkalmából miniszteri elismerést kapott Süli András, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesítette Süli Andrást, a Csongrád megyei és Bács Kiskun megyei Szabadidősport Szövetség elnökét.

Süli András 2014 óta vezeti a megyei szabadidősport szövetséget. Elnöki munkája során elindította az “Ezt válaszd” programot, amely a megye több településén heti egy alkalommal biztosít csoportos fitneszedzést, nevéhez fűződik a “Küzdj meg a bajnokkal” program is, ahol élsportolók tartanak testnevelésórát iskolákban, valamint évről évre egyre színesebb és több szabadidősport esemény várja a sportolni vágyókat.

A szűk körű ünnepségen kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő szakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Demeter György és Pócsföldi Ottó.

A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére sportolók részére adományozható Csik Ferenc-díjat kapta Kőbán Rita, Komáromi Tibor és Kovács Antal. A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél és Péter Attila.

Szabó Tünde beszédében kiemelte, “van mire büszkének lennünk”, hiszen Magyarország előkelő helyet foglal el a világ sportnemzeteinek sorában, és fontos, hogy legyen az évnek egy napja, amikor a sportsikereinkre emlékezünk.

“A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre az egységre pedig nagy szükség lesz, amikor a nemzetközi sportélet újraindulhat” – fogalmazott Szabó Tünde. Hozzátette, akár a nagy elődökre gondolunk a mai napon, akár az aktív sportolóinkra, egy dolog mindannyiukban közös, ez pedig a kitartás és a küzdeni tudás. Ezekre az értékekre építhetünk a mostani nehéz helyzetben és a jövőben is – hangsúlyozta az államtitkár.

A Magyar Athletikai Club 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000-ben május hatodikát a Magyar Sport Napjának nyilvánította.

Előző sztori

Minden gyermeknek biztosítani kell az ügyeletet

Következő sztori

Újra látogatható a makói skanzen

Legutóbbi hasonló cikkek