Hírzóna

Mehet a dutyiba a makói látássérült beteget kifosztó támadó

Mehet a dutyiba a makói látássérült beteget kifosztó támadó

2020. május 22., péntek
Mehet a dutyiba a makói látássérült beteget kifosztó támadó

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását június 21-ig, aki megalapozottan gyanúsítható rablás bűntettének elkövetésével - közölte a Szegedi Törvényszék.

A Makói Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 18-án délben a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart. Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400 forintot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskájába erőszakkal a sértett akarata ellenére belenyúlt és annak cipzáros rekeszéből 4500 forintot jogtalanul eltulajdonított. A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését le tudta küzdeni, azonban a sértett azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták és előállították. A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, így a bíróság végzése nem vált véglegessé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.