Egyetem

Megszűnik a távmunka az SZTE-n

Megszűnik a távmunka az SZTE-n

2020. május 28., csütörtök
Megszűnik a távmunka az SZTE-n
Június elsejétől visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend a Szegedi Tudományegyetemen: a távmunka keretében történő munkavégzés általánosan támogatott lehetősége megszűnik, a munkavállalóknak a korábbi munkarendben és a kinevezésben rögzített munkavégzési helyen kell feladataikat ellátniuk.

A Szegedi Tudományegyetemen május 21-én született döntés a veszélyhelyzetet megelőző foglalkoztatási rend visszaállításáról és a létszámstop feloldásáról. Ennek értelmébena Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatottak június 1-től a korábbi munkarendben és a kinevezésben rögzített munkavégzési helyen kötelesek végezni feladataikat.A távmunkavégzés visszavonását a körlevél mellékletében szereplő nyomtatvány alkalmazásával kell a közvetlen munkahelyi vezetőnek megtenni. Távmunkavégzésrea Szegedi Tudományegyetemen a továbbiakban csak a jogszabályban meghatározottak szerint,új egyedi munkáltatói intézkedéssel(kinevezés módosítással, vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő harminc napig egyoldalú elrendeléssel)van lehetőség.Amennyiben a foglalkoztatott a munkavégzés helyén megjelenni nem tud, akkor a munkavállaló fizetett szabadságot vehet igénybe, élhet továbbá a fizetés nélküli szabadság igénylésének lehetőségével. (Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.