Hírzóna

Megsértette a kijárási korlátozásokat az osztrák államfő

Megsértette a kijárási korlátozásokat az osztrák államfő

2020. május 24., vasárnap
Megsértette a kijárási korlátozásokat az osztrák államfő

Bocsánatot kért vasárnap Alexander van der Bellen osztrák államfő, miután a rendőrség rajtakapta, hogy feleségével, Doris Schmidauerrel együtt egy kerthelyiségben tartózkodott a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében elrendelt kijárási korlátozások idején.

Van der Bellen és a felesége asztalán még mindig italok voltak, amikor a rendőrök röviddel éjfél után helyszíni ellenőrzés céljából bementek a Bécs belvárosában található étterembe. Ausztriában a bárok és éttermek jelenleg este 11-ig tarthatnak nyitva, ha ezt nem tartják be, a tulajdonosnak súlyos bírságot kell fizetnie. A bírság akár a 30 ezer eurót (10 millió forint) is elérheti a járvánnyal kapcsolatos jogszabályok értelmében. Az étterem hivatalosan zárva volt, amikor a rendőrök beléptek.Van der Bellen megerősítette a Kronen Zeitung című bulvárlapnak a történteket, és bocsánatot kért, mondván, hogy beszélgetett, és nem figyelte az idő múlását. A rendőrség megerősítette, hogy az államfőt egy étteremben látták. "Valóban nagyon sajnálom. Hiba volt" - mentegetőzött a Kronen Zeitungnak az osztrák államfő.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.