Közélet

Megnyílik a szerb határ - videó!

Megnyílik a szerb határ - videó!

2020. május 25., hétfő
Megnyílik a szerb határ - videó!

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációs minisztere és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt Röszkén, ahol bejelentették, hogy a szerb és a magyar állampolgáraok szabadon utazhatnak a másik országba karanténkötelezettség nélkül.

Szijjártó Péter közölte, hétfőn délelőtt 10 órától az állampolgárok szabadon közlekedhetnek a két országba, amivel nemcsak a családok élete lesz könnyebb a két oldalon, de a kétoldalú gazdaság is lendületet kaphat. Mint mondta, több mint szimbolikus, hogy egy EU-s és egy nem EU-s ország között nyílik meg a határ, ami megerősíti, hogy Szerbiának helye van az unióban. Az együttműködés nem csupán papíron, hanem a gyakorlatban is működik a két ország között. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint talán ilyen jó még soha nem volt a két ország közötti kapcsolat. Mint mondta, az utóbbi időben nincsenek kétségei afelől, hogy egyszerre tudja szolgálni nemzetét és hazáját.

  .            

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.