Krimi

Májusban eddig 26 szemetelőt bírságolt meg a rendőrség Szegeden

Májusban eddig 26 szemetelőt bírságolt meg a rendőrség Szegeden

2020. május 22., péntek
Májusban eddig 26 szemetelőt bírságolt meg a rendőrség Szegeden

A rendőrség továbbra is folyamatosan ellenőrzi a Huszár Mátyás rakpartot.

Mint arról beszámoltunk

, a kijárási korlátozás feloldását követő pénteken visszatért minden a régi kerékvágásba a Huszár Mátyás rakparton, ugyanis másnap reggel sörös dobozok, boros- és vodkás üvegek tömkelege hevert szanaszét dobálva. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség munkatársai a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében - a társszervekkel együttműködve - továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik Szeged közterületeit, köztük a Huszár Mátyás rakpartot is. A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy aki közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, az köztisztasági szabálysértést követ el. Amennyiben a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, intézkedik. Az eljáró rendőr élhet a figyelmeztetéssel, helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési feljelentést tehet.

– Szeged közterületein a rendőrök május 1-je és május 18-a között több mint 2700 esetben intézkedtek. Ezen belül több mint 160 esetben éltek figyelmeztetéssel és csaknem 130 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, ebből 26 alkalommal köztisztasági szabálysértés miatt.

Szabálysértési feljelentéssel 60 esetben éltek, 4 alkalommal köztisztasági szabálysértés miatt – közölte a CSMRFK. Szerettük volna megtudni az SZKHT-tól, hogy mekkora többletfeladatot jelent hétről hétre a társaság munkatársainak a rakparton felgyülemlő szemét eltakarítása, valamint arra is rákérdeztünk, hogy terveznek-e újabb szemeteseket elhelyezni, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.