Hírzóna

Libanoni embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Libanoni embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2020. május 28., csütörtök
Libanoni embercsempész ellen emeltek vádat Makón

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő, de libanoni állampolgárságú embercsempésszel szemben, aki tavaly decemberben próbált meg öt illegális határátlépőt tovább szállítani - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfit az illegális határátlépők rokonai bízták meg azzal, hogy öt főt szállítson a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába. A megbízásnak megfelelően a vádlott 2019. december 9-én éjfél körül érkezett Kiszombor külterületére, hogy a gépkocsijába felvegye a román-magyar határon illegálisan átlépő öt palesztin személyt. Az illegális határátlépők a román-magyar államhatár átkelőhelyét megkerülve a zöldhatáron léptek be Magyarország területére úgy, hogy a belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A rendőrség a vadkamerák jelzései alapján észlelte az illegális határátlépést, majd a vádlottat és az öt palesztin személyt előállította.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.