/

Két év múlva véget érhet a Szeged–Szabadka-vasútvonal felújítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor két év múlva véget ér a SzegedSzabadka-vasútvonal felújítása – emlékeztet a Rádió 7.

A cél az, hogy egy modern pálya kösse össze Szegedet és Szabadkát. Az egyvágányú pálya rekonstrukciója lehetővé teszi, hogy 120 kilométer/órára emeljék a megengedett sebességet, ezért teljesen felújítják a vágányokat, korszerűsítik a biztosítóberendezést, váltófűtéseket építenek be.

Javítják az útátjárók állapotát és kibővítik az 5-ös számú főút felüljáróját is. Szentmihálytelek néven új megállóhelyet építenek, ott és a röszkei állomáson parkolókat alakítanak ki. Bekötik a vonalat a szegedi központi forgalomirányítási rendszerbe, továbbá a villamosítás miatt új felsővezeték-hálózatot építenek ki. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a vonalat alkalmassá tegyék tram-train szerelvények összekötésére, hogy a jövőben akár Vásárhelyről is villamosvasúttal lehessen eljutni Szabadkára.

Előző sztori

Botka László alkalmazottja tajtékzik és üzent az orvosi kamarának Rovó László miatt

Következő sztori

Ingyenesen letölthető hangoskönyveket ajánl a Somogyi-könyvtár

Legutóbbi hasonló cikkek