/

Jóval kevesebben ülnek motorra

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentősen, csaknem harmadával esett vissza a motorosforgalom a kijárási korlátozás bevezetése óta az előző év hasonló időszakához viszonyítva – közölte a Magyar Nemzettel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A cég kamerái a kijárási korlátozás bevezetésétől, azaz március 28-tól április ­28-ig csaknem 110 ezer motoros áthaladását rögzítették, ami 32 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor. A személyautóknál jóval nagyobb, csaknem 53 százalékkal kevesebb mozgást érzékeltek a kamerák.

– A motorosoknál a forgalomcsökkenés mértéke a gyorsforgalmi utakon volt a legnagyobb: a hazai autópályákon és autóutakon 43, a főutakon negyedével kevesebb motoros áthaladását látták a kameráink – közölte Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. A külföldi felségjelzésű motorok körében a határzár következtében jóval nagyobb, 77 százalékos volt a visszaesés. A magyar rendszámú motorok áthaladása viszont csak 22 százalékkal csökkent. A kijárási korlátozás bevezetése óta eltelt időszakban a legtöbben Pest megye díjköteles útjain ültek motorra. A gyorsforgalmi utak közül a legtöbben az M0-son, az M2-esen és az M8-ason motoroztak, a főutak közül pedig a 84-es, a 10-es és az 51-es főúton érzékelték a legtöbb járművet.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

A hosszú hétvége harmadik napján érkezik a harmadik hidegfront

Következő sztori

Ismét segítenek a katonák a vásárhelyi kórháznak

Legutóbbi hasonló cikkek