Egyetem

Modern képalkotó berendezésekkel gyarapodik az SZTE

Modern képalkotó berendezésekkel gyarapodik az SZTE

2020. május 20., szerda
Modern képalkotó berendezésekkel gyarapodik az SZTE

Heteken belül a betegellátás szolgálatába állnak azok a legmodernebb radiológiai és képalkotó berendezések (CT, MR, MRI), amiket a Szegedi Tudományegyetem 4,8 milliárdos kormányzati támogatásból vásárolt meg. A jelentős léptékű fejlesztés XXI. századi színvonalra emeli a térség betegeinek ellátását.

A Szegedi Tudományegyetem és azAffidea jogelődje 2004-ben szerződést kötött – 25 évre – képalkotó diagnosztikai tevékenység kizárólagos, közreműködőként (azaz az SZTE alvállalkozójaként)történő ellátására. A szerződés kötelezte az Affideát, hogy az eszközparkot a korszerű betegellátás érdekében, milyen időközönként cserélje, korszerűsítse.

Mivel a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik első számú egészségügyi ellátója,a tevékenységet saját maga hatékonyan, gyógyítási, tudományos, oktatási és nem utolsósorban anyagi érdekeit szem előtt tartva eredményesen tudja működtetni, így nem új szolgáltatási szerződéssel, hanem saját hatáskörben fogja ellátni a régió radiológiai igényeit. Ezt az teszi elsősorban lehetővé, hogy az egyetem jelentős kormányzati támogatást kapott a teljes eszközpark beszerzésére, ezzel Szeged és a Dél-Alföld lakosságát a legmodernebb diagnosztikai eszközpark igénybevételével vizsgálják ki és látják el.

Szegeden megvalósul az a kormányzati cél, amelynek értelmében a stratégiai jelentőségű, államilag finanszírozott egészségügyi ellátásokat állami ellátók végezzék.

Az oktatás,kutatás, gyógyítás szoros szimbiózisa valósul meg akkor, amikor a képalkotó diagnosztikai tevékenységet teljes vertikumában az SZTE kezeli. Ez egyaránt fogja szolgálni a betegek, az orvosok, az egészségügyi személyzet, a kutatók, a tudósok és a hallgatók érdekeit.

(SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.