/

Modern képalkotó berendezésekkel gyarapodik az SZTE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Heteken belül a betegellátás szolgálatába állnak azok a legmodernebb radiológiai és képalkotó berendezések (CT, MR, MRI), amiket a Szegedi Tudományegyetem 4,8 milliárdos kormányzati támogatásból vásárolt meg. A jelentős léptékű fejlesztés XXI. századi színvonalra emeli a térség betegeinek ellátását.

A Szegedi Tudományegyetem és az Affidea jogelődje 2004-ben szerződést kötött – 25 évre – képalkotó diagnosztikai tevékenység kizárólagos, közreműködőként (azaz az SZTE alvállalkozójaként) történő ellátására. A szerződés kötelezte az Affideát, hogy az eszközparkot a korszerű betegellátás érdekében, milyen időközönként cserélje, korszerűsítse.

Mivel a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik első számú egészségügyi ellátója, a tevékenységet saját maga hatékonyan, gyógyítási, tudományos, oktatási és nem utolsósorban anyagi érdekeit szem előtt tartva eredményesen tudja működtetni, így nem új szolgáltatási szerződéssel, hanem saját hatáskörben fogja ellátni a régió radiológiai igényeit. Ezt az teszi elsősorban lehetővé, hogy az egyetem jelentős kormányzati támogatást kapott a teljes eszközpark beszerzésére, ezzel Szeged és a Dél-Alföld lakosságát a legmodernebb diagnosztikai eszközpark igénybevételével vizsgálják ki és látják el.

Szegeden megvalósul az a kormányzati cél, amelynek értelmében a stratégiai jelentőségű, államilag finanszírozott egészségügyi ellátásokat állami ellátók végezzék.

Az oktatás, kutatás, gyógyítás szoros szimbiózisa valósul meg akkor, amikor a képalkotó diagnosztikai tevékenységet teljes vertikumában az SZTE kezeli. Ez egyaránt fogja szolgálni a betegek, az orvosok, az egészségügyi személyzet, a kutatók, a tudósok és a hallgatók érdekeit.

(SZTE)

Előző sztori

Nem lehet megszüntetni a tranzitzónát

Következő sztori

Szeles, kissé felhős, de csapadékmentes időnk lesz

Legutóbbi hasonló cikkek