Közélet

Ismét teleszemetelték a rakpartot a mulatozó fiatalok

Ismét teleszemetelték a rakpartot a mulatozó fiatalok

2020. május 23., szombat
Ismét teleszemetelték a rakpartot a mulatozó fiatalok

Olvasóink ismét háborogva jelezték: péntek este buli volt a rakparton, a maradványok pedig még szombat reggel is elkeserítő látványt nyújtottak.

– Ideje lenne véget vetni az állandó szemetelésnek! Én is voltam fiatal, tudom, hogy ebben a korban még lazábban veszi a többség a szabályokat, de ez már több a soknál– fakadt ki Facebook üzenetében egy neve elhallgatását kérő olvasónk, akit elkeserítő látvány fogadott a szombat reggeli kutyasétáltatás során a Huszár Mátyás rakparton.

Egy fiatal korosztályt képviselő olvasónk elmondása szerint, azért van hétről hétre óriási szeméthalom a rakparton, mert a koronavírus miatt lelakatolták a kukákat a partszakaszon. –Elismerem, hogy sokan felelőtlenül szemetelnek, de mit csináljunk, hogyha a legtöbb kuka le van zárva a rakparton? A barátaimmal mindig a szemetesek mellé helyezzük az üres dobozainkat, mert nem tudjuk már beledobni azokat. Mások inkább csak ott hagyják maguk után – fejtette ki álláspontját Ádám.

Mint arról beszámoltunk

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Szeged közterületein a rendőrök május 1-je és május 18-a között több mint 2700 esetben intézkedtek. Ezen belül több mint 160 esetben éltek figyelmeztetéssel és csaknem 130 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, ebből 26 alkalommal köztisztasági szabálysértés miatt. Még a hét elején kérdéseket küldtünk az SZKHT-nak, többek között azt szerettük volna megtudni, hogy hogy mekkora többletfeladatot jelent hétről hétre a társaság munkatársainak a rakparton felgyülemlő szemét eltakarítása, valamint arra is rákérdeztünk, hogy terveznek-e újabb szemeteseket elhelyezni, de nem válaszoltak a megkeresésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.