Ismét elhunyt 12 beteg, Csongrádban 98 fertőzöttet ápolnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma. 625-en már gyógyultan távoztak a kórházból. 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Továbbra is a fővárosban  van a legtöbb fertőzött (1448 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 394 fertőzöttel, majd Fejér (298) megye. Komárom-Esztergom megye belehúzott, feljött a harmadik helyre a maga 121 fertőzöttjével, majd Zala megye következik (115). Utána jön Csongrád (98), ahol egy  fővel emelkedett a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest.

Előző sztori

30 éve tartotta ünnepi alakuló ülését az Országgyűlés

Következő sztori

Rendszámtáblájával trükközött a kamionos, de lebukott Vásárhely közelében

Legutóbbi hasonló cikkek