Közélet

Huszonötezer forintos útsüllyedés a Boldogasszony sugárúton

Huszonötezer forintos útsüllyedés a Boldogasszony sugárúton

2020. május 15., péntek
Huszonötezer forintos útsüllyedés a Boldogasszony sugárúton

Olvasónk kerékpárja bánta a Boldogasszony sugárúti kerékpárút úthibáját.

– Akinek nincs napi rutinja, az garantáltan áthajt rajta és még csak őrülten tekerni sem kell, hogy fejre álljon a betonon – panaszolta olvasónk, akinek néhány napja keletkezett kár a kerékpárjában a Boldogasszony sugárút és a Vitéz utca sarkán. Mint írja, ritkán jár arra, de abban a pillanatban, amikor legutóbb áthajtott a „kráteren", eszébe jutott, hogy néhány hete a foga is összekoccant és majdnem elesett. – Aki nap mint nap arra jár, kikerüli, azonban aki nem sűrűn közlekedik arra és áthajt rajta, annak veszélyes. Nekem a váltóm állítódott el, a kereket kellett centírozni és a kormányt is utána kellett állítani. Kitől tudom elkérni a 25 ezer forintot? – tette fel kérdését Varga Bence.

Elmentünk megnézni a veszélyes „krátert", finoman szólva sem bringabarát a bicikliút a Boldogasszony sugárút és a Vitéz utca sarkán.

Ha a belváros felől közelítünk, akkor észrevétlen marad az úthiba egészen az utolsó pillanatig.

Még közvetlenül előtte is nehezen észrevehető.

Ugyanez a másik oldalról. Itt már jól látszik, hogy a kerékpárút középső, tehát valószínűleg legforgalmasabb részén egészen mélyen megsüllyedt a beton, ami – ahogy olvasónk is megjegyezte – valószínűleg„nem tegnap történt". Levelet írtunk a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, amiben megkérdeztük, hogy ilyen esetben kérhet kártérítést a kerékpáros, illetve mikor várható az útsüllyedés javítása. Ha jött válasz, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.