Gazdaság

Béremelést kapnak a szakképzésben oktatók

Béremelést kapnak a szakképzésben oktatók

2020. május 21., csütörtök
Béremelést kapnak a szakképzésben oktatók

Mintegy 35 milliárd forintnyi béremelést kapnak a szakképzésben oktatók - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Pölöskei Gáborné hangsúlyozta, a bérfejlesztéssel az oktatók fizetése közeledni fog a piaci bérekhez, s ez, illetve azok a fejlesztések, amik elindultak, már minőségi változást hozhatnak a szakképzésben. Hozzátette, változás az is, hogy a továbbiakban - a felsőoktatáshoz hasonlóan - oktatóknak hívják a szakképzésben dolgozó pedagógusokat. Kitért arra is, a szakképzésben is elindult a vizsgáztatás az érettségivel párhuzamosan; az első tapasztalataik jók, az iskoláknak sikerült megoldaniuk a koronavírus-járvány okozta nehézségeket - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy úgy tűnik, mindenki le tud vizsgázni. Reményeik szerint a nyári szakmai gyakorlatokat is meg lehet majd tartani, ahogy a járványügyi intézkedések enyhülnek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.