//

A vásárhelyi Fidesz szerint Márki-Zay Péter vitte csődbe a várost

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem a kormány, hanem Márki-Zay Péter vitte csődbe Hódmezővásárhelyet – közölte kedden a Fidesz helyi szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint “szemenszedett hazugság”, hogy a kormány elvonása miatt ment csődbe Hódmezővásárhely. A gépjárműadó és a parkolási díj valós elvonása összesen mintegy 150 millió forintot jelent Hódmezővásárhely 16 milliárdos költségvetésében. A valóság az – írták -, hogy a járványhelyzet “lerántotta a leplet” arról: Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost, és a polgármester “most megpróbálja kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy saját alkalmatlanságát elfedje”.

Azt írták: a korábbi fideszes városvezetés 2018 márciusában stabil gazdasági helyzetben, hitel nélkül, jelentős tartalékokkal, valamint a város számláján lévő mintegy 3 milliárd forinttal adta át Hódmezővásárhely vezetését Márki-Zay Péternek.

A polgármester “két év alatt felélte az önkormányzat tartalékait”, olyan felesleges beruházásokra pazarolta el a város pénzét, mint a közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítése, ami 15 képviselő szavazatának megszámolásához kell, vagy a polgármesteri hivatalba tízmilliókért kiépített mágneskártyás beléptetőrendszer, illetve a “haveri cégeknek” adott több tízmilliós informatikai megbízások.

A polgármester elpazarolta a város pénzét, és egyetlen forint többletforrást sem hozott a városba. Márki-Zay Péter most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, és a vásárhelyi családokkal fizetteti meg “saját alkalmatlanságának árát”. Nem a 150 milliós elvonás, hanem Márki-Zay Péter kétéves pazarló, felelőtlen és alkalmatlan gazdálkodása miatt nem tud bért fizetni a város augusztustól – áll a közleményben.

(MTI)

 

Előző sztori

Elektronikus ellenőrzést vezetnek be a házi karanténban élőknek

Következő sztori

Nem csökkent a kerékpárlopási kedv Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek