Hírzóna

61(!) migránst fogtak Csongrád megyében

61(!) migránst fogtak Csongrád megyében

2020. május 28., csütörtök
61(!) migránst fogtak Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 13 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások május 27-én 0 óra és 24 óra között tizenhárom esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Domaszék, Deszk, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy szomáliai, ketten török, hárman-hárman marokkói és palesztin, négyen indiai, hatan iraki, míg huszonkilencen szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért arendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelőenvisszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben 13 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.