Gazdaság

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

2020. április 9., csütörtök
Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

Önkormányzati tulajdonban lévő utak, hidak építésére, felújítására és járdák építésének, felújításának anyagtámogatására pályázhatnak az ötezer, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar falu program keretében - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány. Előbbire maximum harmincmillió forintot, utóbbira ötmillió forintot lehet igényelni. A támogatás bel- és külterületi utak felújítására, építésére egyaránt felhasználható. A már meglévő aszfaltburkolatok felújítására, a földutak aszfaltozására vagy murvás úttá alakítására is lehet pályázni, valamint a települések támogatást igényelhetnek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, építésére is - írták. Tudatták azt is, hogy a két új pályázati lehetőséggel már öt alprogramra nyújthatják be támogatási igényüket a kistelepülések. Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére összesen hétmilliárd forint áll rendelkezésre. A program célkitűzése a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, az életminőség javítása - olvasható a közleményben. A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül lehet benyújtani.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.