Egyetem

Újabb modern berendezéseket állítottak üzembe az SZTE klinikáin

Újabb modern berendezéseket állítottak üzembe az SZTE klinikáin

2020. április 21., kedd
Újabb modern berendezéseket állítottak üzembe az SZTE klinikáin

Pályázati fejlesztés jóvoltából a magyar egészségügyi ellátás területén is ritkaságszámba menő technológiával rendelkező érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló berendezéseket szereltek fel a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ betegellátó egységeiben.

A legmodernebb, EU-kompatibilis szenzoros, falra szerelhető kézfertőtlenítő-adagoló készülékekkel látták el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ betegellátó egységeit. Egy pályázat keretében 65 darab Steripower készüléket nyert el az országban az elsők között a szegedi egyetem. A kézhigiénés adagolók különlegessége, hogy ellentétben a magyarországi betegellátás területén többnyire alkalmazott kézzel fogható, úgynevezett karos típusokkal, ez a készülék már teljes mértékben érintésmentes, és nem csurgatja az alkoholos kézfertőtlenítő szert, hanem finoman permetezi a kézfelületre. Fráterné Dr. Nagy Kamilla, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztály higiénikus főorvosa emlékeztetett rá, hogy a koronavírus főként cseppfertőzéssel terjed. A vírus azonban képes életben maradni a felületeken, és a beteg személy légúti váladékaival fertőzött anyagok és felületek érintésével is terjedhet. Ezért a megfelelő kézhigiénével – jelen esetben a szenzoros kézfertőtlenítő-adagoló használatával – csökkenthető a fertőzés kialakulásának kockázata. A higiénikus főorvos elárulta, hogy a 65 darab akkumulátorral működő berendezést a betegek és hozzátartozóik, valamint az egészségügyi dolgozók egészségének védelmét szolgálva a klinikai központ minden klinikájára, azon belül nagy forgalmú közösségi tereibe, kórtermekbe, folyosókra, intenzív osztályokra, műtőkbe, azok bejáratához, és legnagyobb számban a Kálvária sugárúti Járványügyi Ellátó Központban szerelték fel.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.