Közélet

Szijjártó szerint hazugságokat terjesztenek a magyar koronavírus-törvényről

Szijjártó szerint hazugságokat terjesztenek a magyar koronavírus-törvényről

2020. április 5., vasárnap
Szijjártó szerint hazugságokat terjesztenek a magyar koronavírus-törvényről

Hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket terjesztenek a magyar "koronavírus-törvényről" - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: pénteken újra átbeszélték az EU-tagországok külügyminiszterei a koronavírus miatt kialakult helyzetet. Úgy fogalmazott: "most már csak 27-en vagyunk, de nyugodtan odatehettünk volna egy huszonnyolcadik széket is a virtuális asztal köré - a képmutatásnak". Kifejtette: "mantraszerűen" hangzottak el az "egység", a "Team Europe", az "EU-t közel kell vinni az emberek szívéhez" és az "együtt erősebbek vagyunk" kifejezések, miközben - emelte ki -, "számos kolléga egész héten önfeledten terjesztette a magyar koronavírus-törvényről szóló hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket". Szijjártó Péter azt írta: mindezt természetesen pénteken a szemükre vetette. Megkérte őket arra, hogy először olvassanak, aztán beszéljenek. A miniszter szerint ugyanis nyilvánvaló, hogy egyikük sem olvasta el a törvényt, mielőtt nyilatkozott róla. Pedig - mint megjegyezte -, az nem hosszú: három oldal, és minden "aggodalmukra" ott van benne a válasz. Azóta több külügyminiszter is felhívta Szijjártó Pétert. Azt írta: jól elvitáztak, megmondta mindegyikőjüknek, elküldi a törvényt, hogy olvassák el, "utána több értelme lesz beszélni, ha kell még egyáltalán". Szijjártó Péter mindemellett azt hangsúlyozta: Európa-szerte ezernél is többen halnak bele naponta a világjárványba, tízezrével fertőződnek meg emberek, s mindeközben a finn, osztrák, görög, német, dán, luxemburgi, holland és svéd miniszterelnök, miniszterek, pártelnökök nem ezzel foglalkoznak, hanem azért "aggódnak", hogy ki dönt a veszélyhelyzet végéről Magyarországon. "Ha nem éppen egy világjárvánnyal küzdenénk, akkor azt mondanám: szánalmas" - értékelt a miniszter, hozzátéve: "viszont most, hogy éppen egy világjárvánnyal küzdünk, inkább riasztónak tartom".

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.