Sűrűbben takarítják a szegedi utcákat, de külön nem fertőtlenítik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napi szinten takarítják az utcákat, a koronavírus ellen hatékony fertőtlenítőszer egyelőre nincs.

— Nem ismert a hatékony dózis, nem mérhető az eredmény, nem ellenőrizhető a hatékonyság, így a valós teljesítmény sem.

— válaszolta a Makrai László a SzegedMa kérdésére, amelyben arról érdeklődtünk, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendeltek-e bármilyen fertőtlenítést Szegeden. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (SZKHT) ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy számos vállalkozás házal most ilyen, jórészt meg nem nevezett hatóanyaggal, nem ellenőrizhető eredménnyel bíró szerrel, aminek közterületi engedélye sincs – éppen ezért ezek használata nem lehetséges.

A fertőtlenítés és a takarítás folyamatos a városban. — Vizsgáljuk a szereket, amelyek hatóanyaga: nátrium-hypoklorid, hidrogén-peroxid, valamilyen alkohol származék. Az egyéni védekezés fontosságát a fiktív biztonságérzet teremtés csökkentheti — közölte a az ügyvezető.

Bár a belvárosban kisebb a gyalogosforgalom, ha szükséges, akkor a Kárász utcát felmossák és az SZKHT összes utcamosó járműve is dolgozik napközben és szükség szerint éjszaka is.

 

Előző sztori

Chovanecz Kata: Elhamarkodott és átgondolatlan volt a Mars téri piac bezárása

Következő sztori

Operatív törzs: még mindig sokan megszegik az előírásokat