Közélet

Sűrűbben takarítják a szegedi utcákat, de külön nem fertőtlenítik

Sűrűbben takarítják a szegedi utcákat, de külön nem fertőtlenítik

2020. április 14., kedd
Sűrűbben takarítják a szegedi utcákat, de külön nem fertőtlenítik

Napi szinten takarítják az utcákat, a koronavírus ellen hatékony fertőtlenítőszer egyelőre nincs.

— Nem ismert a hatékony dózis, nem mérhető az eredmény, nem ellenőrizhető a hatékonyság, így a valós teljesítmény sem.

— válaszolta a Makrai László a SzegedMa kérdésére, amelyben arról érdeklődtünk, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendeltek-e bármilyen fertőtlenítést Szegeden. ASzegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (SZKHT) ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy számos vállalkozás házal most ilyen, jórészt meg nem nevezett hatóanyaggal, nem ellenőrizhető eredménnyel bíró szerrel, aminek közterületi engedélye sincs - éppen ezért ezek használata nem lehetséges. A fertőtlenítés és a takarítás folyamatos a városban. — Vizsgáljuk a szereket, amelyek hatóanyaga: nátrium-hypoklorid, hidrogén-peroxid, valamilyen alkohol származék. Az egyéni védekezés fontosságát a fiktív biztonságérzet teremtés csökkentheti — közölte a az ügyvezető.

Bár a belvárosban kisebb a gyalogosforgalom, ha szükséges, akkor a Kárász utcát felmossák és az SZKHTösszes utcamosó járműve isdolgozik napközben és szükség szerint éjszaka is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.