Egészség

Operatív törzs: több mint 15 ezren vannak hatósági házi karanténban

Operatív törzs: több mint 15 ezren vannak hatósági házi karanténban

2020. április 7., kedd
Operatív törzs: több mint 15 ezren vannak hatósági házi karanténban

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma; Magyarország minden területén van karantén, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: készletfelméréseik alapján kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket. Közölte: a hatósági házi karanténban lévők negyede Budapesten és Pest megyében van. Ismertette: jelentős forrásokat különített el a kormány a járvány elleni védekezésre, a védekezési alapba 663 milliárd forint értékű kezdő pénzügyi keretet különítettek el, emellett létrejött az Európai Unióból érkező járvány elleni támogatások alapja is. Tájékoztatása szerint a kórházparancsnokok továbbra is ellátják a kijelölt 108 kórházban feladataikat - mondta. Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos. Hozzátette: a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön. Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet a szociális intézmények dolgozóinak, fenntartóinak felelősségére, s kérte a szigorított korlátozások fokozott betartását. A tiszt ifőorvos gyászos napnak nevezte az elmúlt napot. Az elmúlt 24 órában ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a koronavírussal összefüggésben haltak meg. Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma. Hangsúlyozta, hogy a fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti. Az agglomerációval együtt nézve a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van - közölte, kiemelve: ha ez a tendencia folytatódik, Budapest góccá válhat. Müller Cecília szólt arról is, hogy az egyik elhunyt egy idősotthon lakója.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.