Gazdaság

Nem fizetnek a Szép-kártyát használók

Nem fizetnek a Szép-kártyát használók

2020. április 6., hétfő
Nem fizetnek a Szép-kártyát használók

A koronajárvány miatt jelenleg egyáltalán nem tudják felhasználni a pihenőkártyákon lévő feltöltéseket a munkavállalók, mivel teljesen leállt a belföldi turizmus és nem érhetők el olyan szolgáltatások, mint ami az érintettek rekreációját, utazásait, éttermi szórakozását segíti - írja a Magyar Nemzet.

A kártyakibocsátó bankok az alapszabályok szerint költséget számolnak fel a Szép-kártyákon lévő összegek pénzforgalmi kezelésére, ez azonban a veszélyhelyzetben olyan kiadás lenne a munkavállalóknak, ami indokolatlanul, szolgáltatás híján húzná a zsebüket.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet alatt, illetve a megszűnése után még 60 napig ebben az évben a bankok nem számolhatnak fel számlaköltséget a Szép-kártyán lévő azon pénzek után, amit még nem használt fel az érintett.

A Közlönyben megjelent friss rendelet szerint a pénzforgalmi szolgáltató (vagyis a Szép-kártyákat kibocsátó OTP, MKB és K&H bankok) a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatják a kártyabirtokost arról, hogy a 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számol a fel nem használt pénzeszközre – tartalmazza az új szabály. A rendelet nem tér ki arra a nagy port kavart ellenzéki felvetésre, miszerint a mostani helyzetben tegye lehetővé a kormány, hogy az élelmiszer-vásárlásokra is fel lehessen használni az utazásra, vendéglátásra és számos szolgáltatásra igénybe vehető béren kívüli juttatást, ebben a kérdésben a hivatalos döntés még nem ismert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.