Mikler Roland szerint egyetlen reális döntés születhet a Bajnokok Ligájáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint egy hónapja nem játszott meccset a MOL-Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata, a játékosok azóta otthon edzenek. A magyar bajnokságot és kupát lefújták, most az európai szövetség döntését várják a Bajnokok Ligája sorsáról. Mikler Roland szerint ennyi kihagyás után nem lenne realitása a folytatásnak. A szegedi kapus folyamatosan edz, igyekszik kapcsolatot tartani a szurkolókkal és főállású édesapaként éli a mindennapokat, de már nagyon várja, hogy visszaállhasson a kapuba.

– Mini websorozat a családjáról, húsvéti diszkó az otthonából, hogy csak két esetet említsek a kényszerszünetből, amivel előrukkolt a közösségi oldalakon. Közel áll Önhöz ez a fajta kapcsolattartás a szurkolókkal?
– Azért ez egy kicsit kényszer szülte megoldás, amivel eltöltöm az időt, de be kellett látnom például, hogy a két gyerek mellett nem mindig jut rá lehetőség. Persze nem adom fel, lesz még videó a Mikler családról. A diszkózás pedig régi hobbim, hosszú idő után a hétvégém vettem elő a felszerelésemet, ezer éve nem gyakoroltam és már azt sem tudtam milyen zenéim vannak. Gyakorlásnak jó volt. Szeretnék kapcsolatban maradni azokkal, akik követik az oldalaimat, úgyhogy biztosan lesz folytatása.


– Az otthoni edzésekről is rendszeresen feltesz képeket és videókat. Mire elég ez a mozgás?
– Ez most arra elég, hogyha elkezdjük a munkát, akkor ne izomlázzal kezdjek. Hiányzik a labda, és hiányzik a csapattal való edzés. Nem lő nekem senki kapura, nem állok kapuban és ez azért furcsa helyzet. Csináljuk, csináljuk, de nem az igazi.

– A magyar bajnokságot és a kupát végleg lezárták, de a Bajnokok Ligájáról még nem született döntés. Lát reális esélyt a folytatásra? Egyáltalán mennyi idő kellene ahhoz, hogy a csapatok élvezhető kézilabdát játszhassanak a leállás után?
– Nincs értelme a folytatásnak és ahogy a bajnokságokat is, ezt is le kellene zárni. Ez azért nem úgy megy, hogy szólnak, hogy folytatjuk és mindenki topformába kerül egy hónap múlva és játsszuk a döntőket. Rengeteg gyakorlás és meccsrutin kell ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, hogy meg tudjuk verni a világ legjobb csapatait. Ha újra elkezdünk dolgozni, az egy alapozó időszak lesz, és a végére vagy az erőnk nem lesz elég a folytatásra, vagy rengeteg technikai hiba miatt a játék lesz élvezhetetlen. Nem a reális kép alakulna ki a meccseken. Ezzel nemcsak mi vagyunk így, hanem a többi vetélytársunk is. A Bajnokok Ligájában olyan mérkőzéseket játszanánk a helyezésekért, mint amilyenek az edzőmeccsek színvonala szokott lenni. Éppen ezért mondom azt, hogy nem látok reális esélyt a folytatásra.

– A járványhelyzet végét egyelőre még nem látni, de biztos befolyással lesz a következő szezonra, szezonokra. Lehet erre valahogy készülni játékosként?
– A legnagyobb kérdőjel, amire senki nem tud választ adni, hogy meddig tart ez a helyzet, mikor cseng le olyan szinten, hogy akár csak együtt edzünk. És az csak a kezdet. Akkor még mindig kérdés, hogy mikor játszhatunk meccset, mikor jöhetnek nézők a csarnokokba. A klubokat anyagilag is nehezen érinti ez az időszak és mivel a sport is üzlet, kérdés, hogy ezen a fronton mikor áll helyre az élet. Átrendeződhetnek az erőviszonyok is, mert minden klubot másként érint ez a válság. Rengeteg kérdés van, de ameddig nem látni a járvány végét, addig nagyon nehéz tervezni és készülni.

https://www.facebook.com/miklerroland16/videos/239348807245170

– A csapattársaival gondolom tartja a kapcsolatot. Hogyan élik meg közösen ezt a nehéz helyzetet?
– Mindennapos téma közöttünk is, hogy mi lesz és hogy lesz majd a jövőben. Mindenki arra vár, hogy az Európai Kézilabda-szövetség hozzon egy reális döntést. Azt is tudjuk, hogyha meg is születik ez a döntés, akkor is ezerszer megváltozhat, mire enyhül a járványhelyzet az országokban. Nehéz, mert mindenki úgy csinálja a dolgát, hogy bizonytalanságban él. Nem tudjuk, hogy ez most a nyári szünet már, vagy majd lesz nyári szünet, egyáltalán azt sem, hogy mikor találkozhatunk egymással. Mindenki bizonytalan, de csapatként működünk és igyekszünk segíteni egymáson.

– Egyetlen pozitívuma biztosan van ennek a nehéz időszaknak. Főállású édesapaként töltheti a mindennapokat. Élvezi ezt?
– A sok rosszban ez nagyon jó dolog, hogy egész nap a családommal lehetek és átélhetem azt, amit eddig többnyire a feleségem élt át. Látom a gyerekeken minden pillanatban, hogy fejlődnek és ez egy nagyon nagy ajándék ebben a rossz helyzetben. De… Hiányzik a kézilabda, a csapat, az edzések, a meccsek. Minden egyre jobban hiányzik.

Előző sztori

A csongrádi Körös-toroki üdülőterületen még érvényben van a korlátozás

Következő sztori

Szűrt napsütésben nyárias időnk lesz