Sport

Mikler Roland szerint egyetlen reális döntés születhet a Bajnokok Ligájáról

Mikler Roland szerint egyetlen reális döntés születhet a Bajnokok Ligájáról

2020. április 15., szerda
Mikler Roland szerint egyetlen reális döntés születhet a Bajnokok Ligájáról

Több mint egy hónapja nem játszott meccset a MOL-Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata, a játékosok azóta otthon edzenek. A magyar bajnokságot és kupát lefújták, most az európai szövetség döntését várják a Bajnokok Ligája sorsáról. Mikler Roland szerint ennyi kihagyás után nem lenne realitása a folytatásnak. A szegedi kapus folyamatosan edz, igyekszik kapcsolatot tartani a szurkolókkal és főállású édesapaként éli a mindennapokat, de már nagyon várja, hogy visszaállhasson a kapuba.

- Mini websorozat a családjáról, húsvéti diszkó az otthonából, hogy csak két esetet említsek a kényszerszünetből, amivel előrukkolt a közösségi oldalakon. Közel áll Önhöz ez a fajta kapcsolattartás a szurkolókkal?

- Azért ez egy kicsit kényszer szülte megoldás, amivel eltöltöm az időt, de be kellett látnom például, hogy a két gyerek mellett nem mindig jut rá lehetőség. Persze nem adom fel, lesz még videó a Mikler családról. A diszkózás pedig régi hobbim, hosszú idő után a hétvégém vettem elő a felszerelésemet, ezer éve nem gyakoroltam és már azt sem tudtam milyen zenéim vannak. Gyakorlásnak jó volt. Szeretnék kapcsolatban maradni azokkal, akik követik az oldalaimat, úgyhogy biztosan lesz folytatása.

- Az otthoni edzésekről is rendszeresen feltesz képeket és videókat. Mire elég ez a mozgás?

- Ez most arra elég, hogyha elkezdjük a munkát, akkor ne izomlázzal kezdjek. Hiányzik a labda, és hiányzik a csapattal való edzés. Nem lő nekem senki kapura, nem állok kapuban és ez azért furcsa helyzet. Csináljuk, csináljuk, de nem az igazi.

- A magyar bajnokságot és a kupát végleg lezárták, de a Bajnokok Ligájáról még nem született döntés. Lát reális esélyt a folytatásra? Egyáltalán mennyi idő kellene ahhoz, hogy a csapatok élvezhető kézilabdát játszhassanak a leállás után?

- Nincs értelme a folytatásnak és ahogy a bajnokságokat is, ezt is le kellene zárni. Ez azért nem úgy megy, hogy szólnak, hogy folytatjuk és mindenki topformába kerül egy hónap múlva és játsszuk a döntőket. Rengeteg gyakorlás és meccsrutin kell ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, hogy meg tudjuk verni a világ legjobb csapatait. Ha újra elkezdünk dolgozni, az egy alapozó időszak lesz, és a végére vagy az erőnk nem lesz elég a folytatásra, vagy rengeteg technikai hiba miatt a játék lesz élvezhetetlen. Nem a reális kép alakulna ki a meccseken. Ezzel nemcsak mi vagyunk így, hanem a többi vetélytársunk is. A Bajnokok Ligájában olyan mérkőzéseket játszanánk a helyezésekért, mint amilyenek az edzőmeccsek színvonala szokott lenni. Éppen ezért mondom azt, hogy nem látok reális esélyt a folytatásra.

- A járványhelyzet végét egyelőre még nem látni, de biztos befolyással lesz a következő szezonra, szezonokra. Lehet erre valahogy készülni játékosként?

- A legnagyobb kérdőjel, amire senki nem tud választ adni, hogy meddig tart ez a helyzet, mikor cseng le olyan szinten, hogy akár csak együtt edzünk. És az csak a kezdet. Akkor még mindig kérdés, hogy mikor játszhatunk meccset, mikor jöhetnek nézők a csarnokokba. A klubokat anyagilag is nehezen érinti ez az időszak és mivel a sport is üzlet, kérdés, hogy ezen a fronton mikor áll helyre az élet. Átrendeződhetnek az erőviszonyok is, mert minden klubot másként érint ez a válság. Rengeteg kérdés van, de ameddig nem látni a járvány végét, addig nagyon nehéz tervezni és készülni. https://www.facebook.com/miklerroland16/videos/239348807245170

- A csapattársaival gondolom tartja a kapcsolatot. Hogyan élik meg közösen ezt a nehéz helyzetet?

- Mindennapos téma közöttünk is, hogy mi lesz és hogy lesz majd a jövőben. Mindenki arra vár, hogy az Európai Kézilabda-szövetség hozzon egy reális döntést. Azt is tudjuk, hogyha meg is születik ez a döntés, akkor is ezerszer megváltozhat, mire enyhül a járványhelyzet az országokban. Nehéz, mert mindenki úgy csinálja a dolgát, hogy bizonytalanságban él. Nem tudjuk, hogy ez most a nyári szünet már, vagy majd lesz nyári szünet, egyáltalán azt sem, hogy mikor találkozhatunk egymással. Mindenki bizonytalan, de csapatként működünk és igyekszünk segíteni egymáson.

- Egyetlen pozitívuma biztosan van ennek a nehéz időszaknak. Főállású édesapaként töltheti a mindennapokat. Élvezi ezt?

- A sok rosszban ez nagyon jó dolog, hogy egész nap a családommal lehetek és átélhetem azt, amit eddig többnyire a feleségem élt át. Látom a gyerekeken minden pillanatban, hogy fejlődnek és ez egy nagyon nagy ajándék ebben a rossz helyzetben. De... Hiányzik a kézilabda, a csapat, az edzések, a meccsek. Minden egyre jobban hiányzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.