Idén nem lesz magyar bajnok a kézilabdában sem

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a kézilabda-szövetség.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöksége befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

Mivel ezeket “sportszakmai indokok alapján” meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezető testülete csütörtökön úgy döntött, hogy a sorozatokat befejezetté nyilvánítja. Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján jogosultak voltak.

A Európai Kézilabda-szövetség (EHF) egyelőre még nem döntött, legutóbbi tervek szerint nyár végén fejezné be a férfi és női Bajnokok Ligája-sorozatot. Ebben még a MOL-Pick Szeged a Vardar Skopje ellen játszana a nyolc közé jutásért.

(MTI)

 

Előző sztori

A koronavírus ellen dolgozóknak vitt ajándékot Bánhidi Bence

Következő sztori

Csongrádon lezárják a Körös-toroknál található sportpályákat