/

Házi karanténba került a szentesi múzeum ásatásvezetője és néhány kollégája

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az otthoni munkavégzés csak részben kivitelezhető a szentesi Koszta József Múzeum dolgozói számára, ugyanis az ásatásokon jelenleg is zajlanak a munkálatok. Az intézmény saját költségén vérvételes Covid-tesztet végeztetett minden munkatársán. Az ásatásvezető és közvetlen kollégái karanténba kerültek – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint közgyűjteményként az országban elsőként a szentesi Koszta József Múzeum vezetősége vérvételes Covid-teszteket végeztetett az intézmény összes dolgozóján a szegedi Aranyklinikán tegnap.

– Egész Csongrád megyében hatalmas területeken végzünk ásatásokat, a régészek folyamatosan dolgoznak. Ezért döntöttünk úgy a szentesi önkormányzattal egyeztetve, hogy teszteket végeztetünk az intézmény saját költségén. Erkölcsi kötelességünk, hogy gondoskodjunk munkatársainkról és családtagjaikról, hiszen valóban az ember­élet az első – mondtai Farkas László Róbert múzeumigazgató.

Az intézmény dolgozóinak zöménél a teszt negatív lett, csak az ásatásvezető esetében mutatott pozitív eredményt. Ő és közvetlen kollégái azóta otthoni karanténban vannak.

– Meg kellett adnunk az adatainkat, a háziorvosunk nevét és az elérhetőségeinket. Vért vettek, és elmondták: pozitív teszt esetén az ÁNTSZ hívni fog bennünket, negatív teszt esetén pedig e-mailben kapunk értesítést. Az enyém negatív lett, örülök, hogy túl vagyok rajta – mondta Pusztai Ágnes, a múzeum HR- és pénzügyi munkatársa.

Előző sztori

A legoptimálisabb forgatókönyvre készülnek az Ópusztaszeri Emlékparkban

Következő sztori

Virágvásárlásra biztat az agrárminiszter