Közélet

Házi karanténba került a szentesi múzeum ásatásvezetője és néhány kollégája

Házi karanténba került a szentesi múzeum ásatásvezetője és néhány kollégája

2020. április 21., kedd
Házi karanténba került a szentesi múzeum ásatásvezetője és néhány kollégája

Az otthoni munkavégzés csak részben kivitelezhető a szentesi Koszta József Múzeum dolgozói számára, ugyanis az ásatásokon jelenleg is zajlanak a munkálatok. Az intézmény saját költségén vérvételes Covid-tesztet végeztetett minden munkatársán. Az ásatásvezető és közvetlen kollégái karanténba kerültek - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint közgyűjteményként az országban elsőként a szentesi Koszta József Múzeum vezetősége vérvételes Covid-teszteket végeztetett az intézmény összes dolgozóján a szegedi Aranyklinikán tegnap. – Egész Csongrád megyében hatalmas területeken végzünk ásatásokat, a régészek folyamatosan dolgoznak. Ezért döntöttünk úgy a szentesi önkormányzattal egyeztetve, hogy teszteket végeztetünk az intézmény saját költségén. Erkölcsi kötelességünk, hogy gondoskodjunk munkatársainkról és családtagjaikról, hiszen valóban az ember­élet az első – mondtai Farkas László Róbert múzeumigazgató. Az intézmény dolgozóinak zöménél a teszt negatív lett, csak az ásatásvezető esetében mutatott pozitív eredményt. Ő és közvetlen kollégái azóta otthoni karanténban vannak. – Meg kellett adnunk az adatainkat, a háziorvosunk nevét és az elérhetőségeinket. Vért vettek, és elmondták: pozitív teszt esetén az ÁNTSZ hívni fog bennünket, negatív teszt esetén pedig e-mailben kapunk értesítést. Az enyém negatív lett, örülök, hogy túl vagyok rajta – mondta Pusztai Ágnes, a múzeum HR- és pénzügyi munkatársa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.