Harminckét ember koronavírus-fertőzött a Vakok Otthonában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 200 bentlakó és dolgozó közül 31-en vannak kórházban koronavírus-fertőzés miatt.

Mint azt korábban megírtuk, Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában is megjelent a koronavírus. Az első információk szerint három beteget kellett kórházba szállítaniuk és megkezdték a bentlakók tesztelését.

Lapunk kérdésére dr. Jeszenszky Diána, az intézet jogi referense (az igazgató megbízásából) azt írta, hogy az április 29-i összesített adatok szerint a Szegedi Vakok Otthonában 31 bentlakó és egy dolgozó tesztje lett pozitív – ők kórházban fekszenek, míg a munkavállaló otthoni karanténban van. Hangsúlyozta, hogy jelenleg mindannyian tünetmentesek.

Az intézmény már korábban az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításainak megfelelően felkészült a járványhelyzetre. Az intézmény fogyatékossággal élő, illetve pszichiátriai beteg személyek részére nyújt ápolást, gondozást, a lakók valamivel több mint a fele 65 évnél idősebb. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály járási tisztiorvosa április 24-én elrendelte az intézményre vonatkozó járványügyi zárlatot. Az intézmény jelenleg minden tevékenységét a határozatban foglaltak szerint teljesíti.

A jogi referens hozzátette, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége illetékességi területén működő más intézmények esetében koronavírusos megbetegedésről nincs tudomásuk.

Előző sztori

3000 tesztet végeznek a Szegedi Tudományegyetemen – videó!

Következő sztori

Online jótékonysági műsort szerveznek a Szegedi Nemzeti Színház javára