Halálosan unják a bezártságot a szegediek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, egyeseknek komoly nehézséget okoz a kijárási korlátozás betartása.

– Nekik vajon milyen halaszthatatlanul fontos tenni- és megbeszélnivalójuk volt a Kárász utca kellős közepén? –tette fel költői kérdését Dávid, aki elmondása szerint éppen a patikából tartott hazafelé, amikor megörökítette ezt a képet szombaton.

Pár száz méterrel arrébb, a Nagyáruház előtt békeidőket idéző kép fogadta Tamást.

– Egész héten otthon maradtam, szombaton is csak azért mozdultam ki, hogy elmenjek a boltba, erre azt látom, hogy mások kényük-kedvük szerint napoznak az Árpád téri kráterben. Felháborító! – fakadt ki Tamás.

Azon már szinte meg sem lepődünk, hogy a ligetben ezen a hétvégén is nagy volt a forgalom. Többször is megírtuk már, hogy a kijárási korlátozás ellenére délutánonként rengetegen megfordulnak a város tüdejében, miközben a Székely soron élő idősek az ablakból nézve nehezményezik a fiatalabb korosztály felelőtlen magatartását.

– A fiataloknak szemmel láthatóan nehezükre esik betartani a korlátozást. Ez részben érthető, hiszen mindenképpen fontos a sport és a mozgás, ugyanakkor nagy szomorúsággal tölt el, mert bárki lehet vírushordozó a saját tudta nélkül is, ezért nem érdemes kockáztatni – ecsetelte véleményét Katinka, aki bevallása szerint éppen a nagymamájának vitt élelmiszert, amikor a nem túl jó minőségű fotót készítette.

Előző sztori

Virtuális kávézó nyílt az SZTE bölcsészkarán

Következő sztori

Két bringát is ellopott a szentesi tolvaj