Közélet

A legelesettebbeknek segít Német Ferenc és Chovanecz Kata

A legelesettebbeknek segít Német Ferenc és Chovanecz Kata

2020. április 17., péntek
A legelesettebbeknek segít Német Ferenc és Chovanecz Kata

A koronavírus-járvány idején az önkormányzat csak a hetven év feletti egyedülálló embereknek segít a bevásárlásban. Akadnak olyan nehéz helyzetbe jutott idősek, akik nem felelnek meg a szociális segély kritériumainak, nekik nyújt segítséget Német Ferenc és Chovanecz Kata.

– Rendszeresen fel szoktam hívni a körzetemben élő nyugdíjasokat, hogy érdeklődjek az állapotuk felől – kezdte Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő. – Van, aki különösen veszélyeztetett, ezért segítségre szorul. Helyettük be szoktam vásárolni, sőt, magánszemélyként néha adományokban is részesítem a legnehezebb helyzetben lévő időseket – folytatta. A képviselőnő elmondta, a Perec Pékség által felajánlott kimaradt pékárut el szokta vinni a rászorulóknak. Hozzátette, tapasztalata szerint a legtöbb idős ember betartja a szigorú szabályokat és végtelenül optimistán áll a járványhelyzethez.

Chovanecz Kata rendszeresen visz élelmet a rászorulóknak

Német Ferenc is oroszlánrészt vállal a segítségnyújtásban. A Fidesz önkormányzati képviselője heti egy-két alkalommal nagykörutat tesz, amely során étellel, itallal vagy éppen néhány baráti szóval segít a legelesettebbeknek. – Vannak rendkívül magányos idős emberek, nekik normális esetben is gyakran segítek felvinni az ásványvizet, de jelen helyzetben a bevásárlást is elvégzem helyettük. Akadnak olyanok, akik csak beszélgetni szeretnének, velük a megfelelő előírások betartásával szoktam kommunikálni – fogalmazott. Német hangsúlyozta, a szigorú előírásoknak megfelelően kerüli a fizikai kontaktust. – Van olyan 80 év körüli hölgy, akinél leteszem a küszöbre a rendelést és csak akkor nyitja ki az ajtót, miután elmentem. Ezt követően ki szokott nézni az ablakon és azon keresztül beszélgetünk – osztotta meg a részleteket.

Német Ferenc hetente egy-két nagy bevásárlókörút keretében segít a nehéz helyzetben lévő időseken

A képviselő kiemelte, a liget mellett élő nyugdíjasok rendszerint nehezményezik, hogy délutánonként tömve van a park.

– Az idős korosztály az ablakból nézve gyakran sérelmezi, hogy egyesek felelőtlen módon nem tartják be az előírásokat. Megértem, hogy szabad levegőre vágynak a fiatalok és azzal is tisztában vagyok, hogy a kutyákat is meg kell sétáltatni, ugyanakkor most az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, különösképpen az idősekre – fejtette ki álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.