Közélet

Csongrádon jelentősen csökkentik az önkormányzati kiadásokat

Csongrádon jelentősen csökkentik az önkormányzati kiadásokat

2020. április 8., szerda
Csongrádon jelentősen csökkentik az önkormányzati kiadásokat

A kormány által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekkel egy időben pénzügyi átcsoportosításokra kényszerültek a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt, több településen már módosították az ez évi költségvetést és csökkentettek egyes juttatásokat.

Csongrádon az önkormányzat jelentősen - 20-50 százalékkal - kénytelen lesz csökkenteni a nem kötelező feladatokra szánt forrásokat - közölte Bedő Tamás polgármester, példaként említve a városi rendezvényeket, valamint a sportcélú fejlesztéseket és támogatásokat. Elmondta, több tervezett beruházást kénytelenek a következő évre halasztani vagy törölni. A likviditási helyzeten azonban javíthat, hogy az önkormányzati cégek élnek a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével. Hangsúlyozta, a legfőbb cél, hogy mindenkinek megmaradjon az állása, de a nyugdíjba vonuló vagy lejáró szerződésű dolgozók helyére nem vesznek föl újakat.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.