Sport

Bajnok lett a szegedi U16-os jégkorongcsapat

Bajnok lett a szegedi U16-os jégkorongcsapat

2020. április 21., kedd
Bajnok lett a szegedi U16-os jégkorongcsapat

A Magyar Jégkorongszövetség döntése értelmében a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U16-os együttese nyerte a 3×3-as bajnokság 2019–2020-as idényét. Bár a sorozat fináléja a koronavírus-járvány miatt elmaradt, a szezonbeli teljesítménye alapján az élre sorolták Csiki Csaba csapatát.

A koronavírus miatt egyik napról a másikra értek véget a 2019–2020-as jégkorong-bajnokságok, befejezni sem tudták azokat a csapatok. A Magyar Jégkorong Szövetség kényszerhelyzetbe került, így végül elektronikus formában hozott határozatban döntött arról, hogy milyen elvek mentén állapítsák meg a végeredményt. Mivel a legtöbb sorozatban már csak néhány mérkőzés volt hátra, mindenhol meghatározták a végső sorrendeket. A besorolás alapján a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U16-os csapata nyerte a 3×3-as bajnokságot, amely a sportág egy speciális, kispályás változata. Csiki Csaba együttese az egész szezonban leiskolázta ellenfeleit, egyet kivéve minden meccsét megnyerte, így egyértelműen a legjobbnak bizonyultak. A döntés szerinti első három helyezettnek bajnoki érmet és kupát is biztosít a szövetség, így a szegedi játékosok hamarosan aranyéremmel gazdagodhatnak. – Azoknak a játékosoknak, akik az U18-ban még nem szerepeltek, remek lehetőség volt ez a bajnokság, technikailag rengeteget tudtak fejlődni. Mivel nem lehetett ütközni, az ügyesség még jobban érvényesült. Arra is jók voltak a tornák, hogy az eggyel fiatalabb évfolyam tagjai beleszokjanak az idősebbek közé: az U14-esekből mindig vittem játékost, és ők helyt is álltak, gólokat ütöttek. A végül elmaradó négyes döntőbe az alapszakaszban legyőzött Hatvan és FTC is bejutott rajtunk kívül, ez jelzi, hogy a keleti volt az erősebb csoport. Nyugatról a Szombathely érkezett volna, őket a középszakaszban 20–2-re vertük. Ez alapján szerintem a finálé sem okozott volna gondot, a pályán is magabiztosan nyertük volna az aranyérmet – értékelt Csiki. A szegediek legutóbb 2017-ben ünnepelhettek bajnokcsapatot, akkor – szintén Csiki Csaba vezetésével – az U14-es együttes nyerte meg a II. csoport küzdelmeit. A többi szegedi együttes közül az OB II-es felnőttek a negyedik, az U18-asok a tizennegyedik, az U14-esek harminchét együttesből a huszadik helyen végeztek a 2019–2020-as évadban. A szövetség közleménye hozzáteszi: tisztában vannak azzal, hogy a határozatban foglalt végeredménnyel nem lesz mindenki elégedett, ugyanakkor azt az álláspontot képviselik, hogy a bajnokságok 85-95 százalékának lejátszását követően adott esetben még egy ezüst- vagy bronzérem is jobb megoldás annál, minthogy közel egy teljes szezon eredményeit semmibe vegyék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.