Sport

Megállt a szegedi sportélet is, a meccsek mellett az edzések is elmaradnak

Megállt a szegedi sportélet is, a meccsek mellett az edzések is elmaradnak

2020. március 16., hétfő
Megállt a szegedi sportélet is, a meccsek mellett az edzések is elmaradnak

Csak a Szeged-Csanád GA csapata edz, mivel az MLSZ még nem függesztette fel a felnőtt bajnokságokat.

Egyelőre nézők nélkül rendezik a meccseket, de nem állt le egyetlen bajnokság sem Magyarországon. A legnagyobb szegedi kluboknál sem állt meg az élet, bár mindenhol hoztak olyan lépéseket, amelyek a megelőzés miatt szükségesek. Egyelőre sehol nem készülnek a versenysorozatok felfüggesztésére, de mindenhol számolnak ezzel a lehetőséggel.

MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged volt az első csapat (talán az országban is), amely zárt kapuk mögött volt kénytelen meccset játszani a Ferencváros ellen, a veszélyhelyzet kihirdetése után néhány órával. A játékosok mindennapjaiban is hoz változásokat a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet. A klubtól kapott információk szerint tegnap mindenkit tájékoztattak arról, hogy mire figyeljenek oda és - ahogy egyébként is - folyamatosan figyelik a keret egészségi állapotát. A játékosokat arra kérték, hogy kiemelten figyeljenek a higiéniára, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb tömeg van és lehetőség szerint ne hagyják el Szegedet. A külföldi csapattagoktól emellett kérték, hogy lehetőleg ne fogadjanak külföldről érkező vendéget. A klub hétfőn délelőtt kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy ezen a héten nem edzenek közösen, Bubori Kornél erőnléti edző egyéni edzésprogramot készített, amit otthon kell megcsinálniuk a játékosoknak. A közleményben hangsúlyozták, hogy a kényszerszünetben is folyamatosan edzésben kell maradnia a játékosoknak. A klub vasárnap egy videót is közzétett, ahol a játékosok üzentek a szurkolóknak. Ebben azt kérté, hogy aki csak teheti maradjon otthon és rendszeresen mossanak kezet. https://www.facebook.com/pickhandball/videos/220269305698315/  

Naturtex-SZTE-Szedeák

Az élvonalbeli kosárlabdacsapat a kézilabdázók után játszott meccset a sportcsarnokban, szintén zárt kapuk mögött. A játékosokat részletesen tájékoztatják a kialakult helyzetről és már a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet előtt megtiltották, hogy szórakozóhelyeket, közösségi eseményeket látogassanak, a várost pedig csak engedéllyel hagyhatják el. Külön felhívták a figyelmüket a legfontosabb higiéniai előírások betartására és a testi érintkezés kerülésének jelentőségére. —A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2020. március 14-én 00.00 órától minden versenyrendszerét - így a korosztályos bajnokságokat is - felfüggesztette, és a szezonnal kapcsolatos végső döntést a március 17-ei rendkívüli elnökségi ülésén hozza meg. A Naturtex-SZTE-Szedeák a hétvégén nem játszott volna bajnoki mérkőzést.—írták közleményükbe. Bár hétfőre edzést terveztek, de a hétvégi intézkedések miatt ma már nem edzenek közösen.

Szeged-Csanád GA

A labdarúgók egészségi állapotát is folyamatosan figyelik. Mivel egyelőre a környéken nincs fertőzési gócpont, ezért a játékosok élhetik mindennapi életüket, de itt is kértek mindenkit, hogy figyeljenek a higiéniára és kerüljék a nagyobb tömeget vonzó helyeket. Igazodva a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a bajnokságot és a csapatokat arra kérte, hogy a közös edzéseket se tartsák meg. A klub igazodva ehhez, a játékosoknak egyéni edzésterv szerint otthon kell folytatni az edzéseket.

Szegedi Férfi Vízilabda Csapat

Az élvonalbeli bajnokságot pénteken a vízilabdázóknál is felfüggesztették, amire azonnal reagált a szegedi csapat is. Szabó Zoltán, a csapat vezetőedzője megkeresésünkre elmondta, hogy azonnal leálltak az edzésekkel, az öltözőt is kipakolták és a játékosokat hazaküldték. —Leállítottuk a medencés és szárazföldi edzéseinket is. A játékosok egyéni edzéstervek alapján otthonukban készülnek. Folyamatosan követjük a híreket, a Magyar Vízilabda Szövetségben is lesz egyeztetés a hogyan továbbról, amihez természetesen igazodunk. Ha rajtam múlna, akkor ameddig nem vonják vissza a vészhelyzetet, addig az edzések és a bajnokság sem indulna újra.—mondta határozottan a tréner.

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség az “Ezt Válaszd!” rendszeres testmozgás programját az adott önkormányzatokkal egyeztetve a koronavírus-járvány terjedésének megelőző intézkedéseként a felfüggeszti a hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi helyszíneken – nyilatkozta Süli András a szövetség elnöke. Mivel ezek az események nagyobb létszámot érnek el és zárt térben zajlanak, ezért az óvintézkedést első körben ezeken a helyszíneken vezettük be. A többi, kisebb létszámú “Ezt Válaszd!” tornákat még megtartjuk, viszont a megelőzés érdekében megkértük a résztvevőket a megfelelő higéniai követelmények betartására. Az intézkedés, visszavonásig érvényes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.