Novemberi Szerencsenapok Extra

Megállt a szegedi sportélet is, a meccsek mellett az edzések is elmaradnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak a Szeged-Csanád GA csapata edz, mivel az MLSZ még nem függesztette fel a felnőtt bajnokságokat.

Egyelőre nézők nélkül rendezik a meccseket, de nem állt le egyetlen bajnokság sem Magyarországon. A legnagyobb szegedi kluboknál sem állt meg az élet, bár mindenhol hoztak olyan lépéseket, amelyek a megelőzés miatt szükségesek. Egyelőre sehol nem készülnek a versenysorozatok felfüggesztésére, de mindenhol számolnak ezzel a lehetőséggel.

MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged volt az első csapat (talán az országban is), amely zárt kapuk mögött volt kénytelen meccset játszani a Ferencváros ellen, a veszélyhelyzet kihirdetése után néhány órával. A játékosok mindennapjaiban is hoz változásokat a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet. A klubtól kapott információk szerint tegnap mindenkit tájékoztattak arról, hogy mire figyeljenek oda és – ahogy egyébként is – folyamatosan figyelik a keret egészségi állapotát. A játékosokat arra kérték, hogy kiemelten figyeljenek a higiéniára, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb tömeg van és lehetőség szerint ne hagyják el Szegedet. A külföldi csapattagoktól emellett kérték, hogy lehetőleg ne fogadjanak külföldről érkező vendéget.

A klub hétfőn délelőtt kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy ezen a héten nem edzenek közösen, Bubori Kornél erőnléti edző egyéni edzésprogramot készített, amit otthon kell megcsinálniuk a játékosoknak. A közleményben hangsúlyozták, hogy a kényszerszünetben is folyamatosan edzésben kell maradnia a játékosoknak.

A klub vasárnap egy videót is közzétett, ahol a játékosok üzentek a szurkolóknak. Ebben azt kérté, hogy aki csak teheti maradjon otthon és rendszeresen mossanak kezet.

🙏🏻Maradj otthon és moss kezet!💙

#kékek!Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindent megtegyünk egyénileg azért, hogy a lehető leghamarabb megszűnjön a koronavírus által okozott helyzet és újra együtt élhessük meg a kézilabda szépségeit.💙Ezért mi is arra kérünk Téged, hogy maradj otthon és moss kezet sokkal gyakrabban.#MaradjOtthon #StayAtHome #MindigMossKezet #WashYourHands #molpickszegedcsalád #handballfamily #csakelőre #kékek #molpickszeged

Közzétette: MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat – 2020. március 15., vasárnap

 

Naturtex-SZTE-Szedeák

Az élvonalbeli kosárlabdacsapat a kézilabdázók után játszott meccset a sportcsarnokban, szintén zárt kapuk mögött. A játékosokat részletesen tájékoztatják a kialakult helyzetről és már a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet előtt megtiltották, hogy szórakozóhelyeket, közösségi eseményeket látogassanak, a várost pedig csak engedéllyel hagyhatják el. Külön felhívták a figyelmüket a legfontosabb higiéniai előírások betartására és a testi érintkezés kerülésének jelentőségére. —A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2020. március 14-én 00.00 órától minden versenyrendszerét – így a korosztályos bajnokságokat is –  felfüggesztette, és a szezonnal kapcsolatos végső döntést a március 17-ei rendkívüli elnökségi ülésén hozza meg. A Naturtex-SZTE-Szedeák a hétvégén nem játszott volna bajnoki mérkőzést.—írták közleményükbe. Bár hétfőre edzést terveztek, de a hétvégi intézkedések miatt ma már nem edzenek közösen.

Szeged-Csanád GA

A labdarúgók egészségi állapotát is folyamatosan figyelik. Mivel egyelőre a környéken nincs fertőzési gócpont, ezért a játékosok élhetik mindennapi életüket, de itt is kértek mindenkit, hogy figyeljenek a higiéniára és kerüljék a nagyobb tömeget vonzó helyeket. Igazodva a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a bajnokságot és a csapatokat arra kérte, hogy a közös edzéseket se tartsák meg. A klub igazodva ehhez, a játékosoknak egyéni edzésterv szerint otthon kell folytatni az edzéseket.

Szegedi Férfi Vízilabda Csapat

Az élvonalbeli bajnokságot pénteken a vízilabdázóknál is felfüggesztették, amire azonnal reagált a szegedi csapat is. Szabó Zoltán, a csapat vezetőedzője megkeresésünkre elmondta, hogy azonnal leálltak az edzésekkel, az öltözőt is kipakolták és a játékosokat hazaküldték. —Leállítottuk a medencés és szárazföldi edzéseinket is. A játékosok egyéni edzéstervek alapján otthonukban készülnek. Folyamatosan követjük a híreket, a Magyar Vízilabda Szövetségben is lesz egyeztetés a hogyan továbbról, amihez természetesen igazodunk. Ha rajtam múlna, akkor ameddig nem vonják vissza a vészhelyzetet, addig az edzések és a bajnokság sem indulna újra.—mondta határozottan a tréner.

A szabadidősport-rendezvények közül van, amit megtartanak
A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség az “Ezt Válaszd!” rendszeres testmozgás programját az adott önkormányzatokkal egyeztetve a koronavírus-járvány terjedésének megelőző intézkedéseként a felfüggeszti a hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi helyszíneken – nyilatkozta Süli András a szövetség elnöke. Mivel ezek az események nagyobb létszámot érnek el és zárt térben zajlanak, ezért az óvintézkedést első körben ezeken a helyszíneken vezettük be. A többi, kisebb létszámú “Ezt Válaszd!” tornákat még megtartjuk, viszont a megelőzés érdekében megkértük a résztvevőket a megfelelő higéniai követelmények betartására. Az intézkedés, visszavonásig érvényes!
Előző sztori

Orbán Viktor szegedi virológus tudóssal is egyeztetett

Következő sztori

Először nyert tavasszal hazai pályán a Szeged-Csanád

Legutóbbi hasonló cikkek