//

Zajlik a tram-train építése Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Konda Imre, a tram-train főmérnöke és Mucsi László projekttanácsadó volt a hétfői Közös Nevező vendége. A szakemberek a Rádió 7 műsorában elmondták, jelen állás szerint nem okoz csúszást a koronavírus-járvány – írja a Promenád.hu.

Az egész világon komoly gondokat okoz a koronavírus, azonban a tram-train munkálatai továbbra is folytatódnak, természetesen a kellő óvintézkedéseket betartva.  Konda Imre főmérnök elmondta, hogy jelenleg 25-30 fő dolgozik otthonról. Ők azok, akik a tervezéssel, illetve papírmunkával foglalkoznak. Az építkezésen körülbelül 30 munkás dolgozik, akik szigorított biztonsági intézkedések mellett végzik munkájukat. Kis csoportokban dolgoznak, az érintkezést (például a kézfogást) kerülik, valamint kézfertőtlenítő is a rendelkezésükre áll. Ezen kívül a csoportvezető minden reggel ellenőrzi, hogy egészségesek-e a munkások.

A szakember kifejtette, hogy a jelenleg nincs csúszás. A vállalkozók nem jeleztek anyag- vagy alkatrészhiányt, azonban ez a jelenlegi helyzetre igaz, lehet, hogy egy hét múlva már akadozhat az ellátás. A tram-train járművei Spanyolországban, Sevillában készülnek, és Olaszországból is érkeznek alkatrészek, így a járművek esetében elképzelhető némi csúszás.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Újabb idős hunyt el, már nyolc halott van Magyarországon

Következő sztori

Óvatosan, de folytatja olimpiai felkészülését Nagy Péter súlyemelő

Legutóbbi hasonló cikkek