Hírzóna

Tízéves fiút bántalmazott bedrogozva és részegen egy férfi Vásárhelyen

Tízéves fiút bántalmazott bedrogozva és részegen egy férfi Vásárhelyen

2020. március 24., kedd
Tízéves fiút bántalmazott bedrogozva és részegen egy férfi Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többek között egy tízéves fiút bántalmazott és fenyegetett tavaly májusban - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi tavaly május 14-én este 7 órakor Hódmezővásárhelyen ittas állapotban odalépett a hazafele sétáló gyermekkorú sértetthez, aki látva a vádlott állapotát megpróbált kitérni előle. Vádlott azonban ezt nem hagyta, egy hirtelen mozdulattal a sértetthez lépett és minden indok nélkül egy parkoló autóhoz szorította és lökte a fiút, majd arcon ütötte és megfenyegette, hogy megöli. A sértettnek sikerült a vádlott szorításából szabadulnia és a helyszínről elmenekülnie. A fiúnak nem keletkezett sérülése. Sértett édesanyja a vádlottal szembeni eljárás lefolytatására magánindítványt terjesztett elő.

A vádlottat a rendőrök előállították és vizeletmintát is vettek tőle, amely kannabisz fogyasztását mutatta ki.

Mindezeken túlmenően a vádlott 2019. május elején egy hódmezővásárhelyi ingatlan kerítésén átmászva virágokat és virágtartókat is lopott mintegy 11 000 forint értékben.

A járási ügyészség vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettének kísérletével, zaklatás vétéségével, kábítószer birtoklásával és lopás vétségével vádolja.

A többszörösen büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.