Közélet

Titkolózik a Magyar Orvosi Kamara, hogy mi alapján vádolták meg Rovó Lászlót

Titkolózik a Magyar Orvosi Kamara, hogy mi alapján vádolták meg Rovó Lászlót

2020. március 26., csütörtök
Titkolózik a Magyar Orvosi Kamara, hogy mi alapján vádolták meg Rovó Lászlót

Bár nyilatkoztak a sajtóban, most már nem akarják elárulni, honnanvették, hogy hatan voltak fertőzöttek Dr. Rovó László környezetében.

Mint azt korábban megírtuk,

a Szegedi Tudományegyetem rektorával, Dr. Rovó Lászlóval kapcsolatba került, széles körű járványügyi kontaktkutatás alapján beazonosított több mint 120 személy második mintavételének eredménye is mindegyikük esetében negatív lett. Mielőtt a hivatalos közleményt kiadta a Szegedi Tudományegyetem, Dr. Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke állította azt

az RTL Híradóban

, hogy Rovó László hat munkatársa is megfertőződött koronavírussal a szegedi klinikán. Hogy tisztázzuk az ellentmondást, levélben érdeklődtünk, hogy honnan kapott információt az alelnök asszony, de ezúttal már nem voltak beszédesek. Válaszukban a saját etikai vizsgálatukra hivatkozva titkolóznak.

– Az ügyben a Magyar Orvosi Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezetének Etika Bizottsága 2020. március 24-én etika vizsgálatot indított. A továbbiakban, a vizsgálat lezártáig sem az Elnökség, sem a Csongrád Megyei Területi Szervezet nem nyilatkozik – írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.