/

Online edzést tart a PC Trade Szeged női-kézilabdacsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több sportegyesület is azon dolgozik, hogy játékosai, versenyzői formában maradjanak a veszélyhelyzet idején is. A PC Trade Szeged női kézilabdázói online edzést szerveztek és hetente háromszor együtt mozoghat minden korosztály otthon, a saját lakásban.

A veszélyhelyzet kihirdetése után néhány nap alatt megállt a sportélet a világban. Szegeden is mérkőzések és edzések maradnak el, egyelőre még nem lehet tudni, hogy meddig tart ez az állapot. A szakmai stáboknak most az a legfontosabb feladatuk, hogy megtalálják azt a megoldást, amivel formában tudják tartani a játékosokat, mindezt úgy, hogy a megelőző előírásokat és szabályokat betartva tudjanak mozogni.

A PC Trade Szeged női-kézilabdacsapata egy olyan megoldást talált, amivel egyrészt folyamatosan mozgásban tudja tartani a játékosokat, másrészt be tudja tartani a szabályokat, előírásokat, ráadásul nem csak a felnőtt, de az utánpótlás csapatoknak is biztosítják a rendszeres testmozgást.

https://www.facebook.com/sznke/videos/591908414871561

— Mi sem tudtunk előre készülni erre a helyzetre, de igyekeztünk gyors megoldást találni, amivel minden korosztályunk számára edzést tudunk biztosítani — mondta lapunknak Vadkerti Attila, a klub stratégiai igazgatója. Az egykori válogatott kézilabdázó hozzátette, hogy természetesen minden előírást betartanak, és ha ezek szigorodnak, akkor változtatnak ők is.

Az első edzésen Vadkerti Luca, a volt kézilabdázó lánya, a csapat utánpótlás-játékosa mutatta be a gyakorlatokat edzői irányítással. A feladatok elvégzéséhez egy törölközőre, egy WC-papírra és egy ajtóra volt szükség. Aki végigcsinálja a közel 1 órás gyakorlatsort, az biztosan megfelelő napi testmozgáshoz jut.

— Terveink szerint hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek fel a videók, amiket vissza is lehet nézni, vagy a köztes napokon ismételni. A gyakorlatsort nem csak kézilabdázóknak állítottuk össze, bárki bekapcsolódhat és edzhet velünk — mondta Vadkerti Attila.

Előző sztori

Drogosok vették át a játszótereket a gyerekektől Szegeden?

Következő sztori

Befejeződött a "Mozgás legyen a gyógyszered!" program

Legutóbbi hasonló cikkek