Olimpia: így fogadták a szegedi sportolók a halasztást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint ismeretes, eldőlt, hogy elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiát. A bejelentést követően villáminterjúkat készítettünk az olimpiára készülő szegedi sportolókkal. Többségük tőlünk értesült a döntésről és egyetért azzal.

Márton Anita súlylökő: – Így első hallásra nem örülök a hírnek, de sajnos várható volt, hogy így döntenek, hiszen több ország is jelezte, hogy nem indul el az olimpián a koronavírus-járvány miatt. Egyelőre még nincsen forgatókönyvünk a továbbiakra.

Nagy Péter súlyemelő: – Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy ez az én szemszögemből jó hír-e, vagy sem. Ha megvan a kvótám, akkor jobban járok a halasztással, mintha törölték volna az olimpiát. Nagy kérdés, hogy lesz-e még kvalifikációs verseny, vagy a mostaniak alapján határozzák meg a végső sorrendet.

Birkás Balázs kajakos: – Ez a bejelentés egészen más távlatokba helyezi a felkészülést. Úgy gondolom, hogy jó döntés született, hiszen most nem a sport vagy az olimpia, hanem az emberek egészsége a legfontosabb. Olyan helyzetbe került a világ, hogy nem lett volna célszerű megtartani.

Kárász Anna kajakos: – Valamilyen szinten várható volt a döntés. A világban most sokkal fontosabb dolgok zajlanak, mint az olimpia, ezért nem vagyok letörve, inkább örülök és próbálom pozitív oldaláról megközelíteni a dolgot. Készülök a következő évre.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Ez még ilyen helyzetben is életveszélyes

Következő sztori

Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés