Koronavírus: Vajdaságban eddig 41 igazolt fertőzöttet regisztráltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vajdaságban a hivatalos adatok szerint eddig 41 igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ebből huszonkettőt Újvidéken vettek nyilvántartásba – jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő – írja a szerbiai RTV honlapjára hivatkozva a Szabad Magyar Szó.

Mirović, aki a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskarát is irányítja azt mondta, hogy Belgrád, Niš és Valjevo után Újvidék a negyedik legfertőzöttebb város Szerbiában. Elmondta, 14 beteget ápolnak a Vajdasági Klinikai Központban, közülük hárman vannak súlyos állapotban lélegeztetőgépre kapcsolva – olvasható a cikkben.

– Az Újvidéki Vásár csarnokát felkészítjük arra az esetre, ha a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg és a kijelölt kórházak már nem tudnák ellátni a fertőzötteket. Vajdaság területén más objektumok is ki vannak jelölve, ahol karanténba helyezhetjük azokat, akik külföldről tértek vissza. Ez a Letenka tábor, illetve a zombori kaszárnya, de más helyeken is létesíthetünk ilyen táborokat a helyzet alakulásától függően – fogalmazott a kormányfő.


Hatan haltak meg eddig

Az N1 értesülései szerint az éjszakai órákban két újabb koronavírusos beteg hunyt el Szerbiában, ezzel hatra emelkedett a halálos áldozatok száma az országban.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Cikkünk után elkerítették a balesetveszélyes területet

Következő sztori

Elkezdődött a tram-train szegedi járműtelepének építése