Koronavírus: ötezer háztartásnak segített Kothencz János és az egyházmegye

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részletes tájékoztatót dobtak be mintegy 5000 tarjáni és felsővárosi család postaládájába a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Kothencz János önkormányzati képviselő ily módon is informálta a lakosságot – írja a Délmagyar.

– Részletes tájékoztatást juttattunk el minden háztartáshoz, amelyben felhívtuk a figyelmet a megelőzés fontosságára, és közzétettük az országosan hívható telefonszámokat is. Azért is fontos ez a tájékoztató, mert sok idős él a városrészben, akiknek nincs számítógépük, internetelérhe­tőségük – nyilatkozta a lapnak Kothencz János.

A képviselő azt is elmondta, sokan kértek segítséget gyógyszer és élelmiszer beszerzésében. Ahol nincs a közelben élő gyerek vagy unoka, aki látogat­­ná őket, ott a szomszédokat kérték meg arra, hogy figyeljenek a magukra maradt idősekre.

– Belső összefogást szorgal­mazunk Tarjánban, fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Azok számára, akik bezártságként élik meg ezt a helyzetet, telefonos lelkisegély-szolgálatot indítottunk a múlt hét végén a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitásszal összefogva – tu­­datta az önkormányzati képviselő.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Délmagyar)

Előző sztori

Fidesz: Szabó Sándor mondjon le a parlamenti képviselőségről!

Következő sztori

Közmunkások varrják a szájmaszkokat Kövegyen

Legutóbbi hasonló cikkek