Hírzóna

Elkezdődött a tram-train szegedi járműtelepének építése

Elkezdődött a tram-train szegedi járműtelepének építése

2020. március 26., csütörtök
Elkezdődött a tram-train szegedi járműtelepének építése

Új beruházás indult a múlt hónapban Szegeden, amely a tram-train építkezés egyik fontos eleme lesz a következő kétéves időszakban - számolt be Kanda Imre projektfőmérnök a Rádió 7-nek.

A tram-train járműveinek takarítására és karbantartására járműtelepet kell építeni a Szeged-Rendező állomáson. A remízben a 8 jármű ciklusrendszerű karbantartásait lehet majd elvégezni. Kerékeszterga biztosítja például a járművek optimális futását, de lesznek tetőszerelő pódiumok is, amelyek szintén a napi karbantartást szolgálják. Kanda Imre hozzátette, Vásárhelyen, ha a szerelvények megérkeznek, ősszel már a próbaüzem kezdődik, az év végére pedig a nagyvasúti vonalon teljesen helyreállhat a közlekedés. Kanda Imre szerint a nagyvasúti részen folyamatosan dolgoznak, ez év decemberében a nagyvasúton minden esély megvan arra, hogy a nagyvasúti közlekedés, tehát a Békéscsaba–Hódmezővásárhely–Szeged közötti nagyvasúti közlekedés helyreáll.

(Kiemelt kép:epitesimegoldasok.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.