Közélet

Elfogták a mentősre támadó embert, újabb két iránit utasítottak ki az országból

Elfogták a mentősre támadó embert, újabb két iránit utasítottak ki az országból

2020. március 28., szombat
Elfogták a mentősre támadó embert, újabb két iránit utasítottak ki az országból

Kiss Róbert alezredesa koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának szombati online sajtótájékoztatóján elmondta, elfogták a napokban mentősre támadó embert és újabb két iráni állampolgárt utasítottak ki az országból.

Újabb két iráni állampolgárt utasítottak ki az országból

Életbe lépett a kijárási korlátozás - jelentette be a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes elmondta, a rendőrség segítő, empatikus, lojális módon hívja fel a lakosság figyelmét az új szabályokra, és megköszönte a lakosság együttműködését. Az alezredes közölte, hogy hétfőtől honvédelmi irányítótörzsek lesznek a kórházaknál is, hogy gondoskodjanak a feszes, katonai rendben megvalósuló eszközgazdálkodásról. Szólt arról is, hogy folytatódnak az egészségügyi eszközbeszerzések: szombaton 27 tonna egyéni védőfelszerelés érkezett, és a tervek szerint vasárnap két légi járattal 3 millió 270 ezer egyéni védőfelszerelés, gumikesztyű és maszk érkezik az országba.

Elmondta azt is, elfogták a napokban mentősre támadó embert és újabb két iráni állampolgárt utasítottak ki az országból.

Az idősek maradjanak otthon

Müller Cecíliaországos tisztifőorvos közölte: továbbra is egyértelmű cél a járvány terjedésének lassítása, és ehhez feltétlenül szükséges a teljes lakosság együttműködése.

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon, mert az ő legfőbb védelmüket az szolgálja, ha nem találkoznak másokkal.

Egyúttal azt is javasolta nekik, hogy a bevásárláshoz kérjenek segítséget.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Schanda Tamás,az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára bejelentette, ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben.

Elmondta azt is, a kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedés menetrendjei. Valamennyi helyközi közszolgáltató március 30-tól április 10-éig a tanszüneti napokra érvényes menetrendre áll át, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben.

A Volánbusz agglomerációs járatai április 1-je, szerda üzemkezdettől a szombati menetrend szerint közlekednek. Szólt arról is, Magyarországon nincs áruhiány, és folytatják a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is. (MTI/SzegedMa)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.