Gazdaság

Egyre több bolt rövidít a nyitvatartásán

Egyre több bolt rövidít a nyitvatartásán

2020. március 23., hétfő
Egyre több bolt rövidít a nyitvatartásán

A Coop bolthálózat egyes vidéki egységei után a diszkontok folytatják a sort: a hét végén Facebook-oldalán jelentette be az Aldi diszkontlánc, hogy a biztonság érdekében rövidít a nyitvatartásán.

Hétfőtől a németországi hátterű hálózat kötelékében minden élelmiszerbolt naponta 8 és 19 óra között üzemel, vasárnap pedig 18 órakor zárnak a diszkontok. Ezzel reggelente legalább egy-másfél órával, esténként pedig 2-3 órával rövidült a bevásárlás lehetősége, ám a jelen helyzetben fontosabb ennél, hogy a cég nagy lépést tett a védekezés érdekében, főként, hogy a pénztárakhoz plexiket is felszerelnek. – Az új nyitvatartási rend mindannyiunk érdeke. Az egészségmegőrzés mellett célunk, hogy csökkentsük munkatársaink leterheltségét mind a boltokban, mind a központi raktárban, és továbbra is a megszokott színvonalon szolgáljuk ki a vásárlókat – fogalmaznak. Mint írják, az intézkedés bevezetésével több idő jut a polcok feltöltésére, a vásárlói igények kielégítésére. Nemrég az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke hívta fel lapunk figyelmét arra, hogy szükséges lehet a boltok önkorlátozása a nyitva tartásban, amivel jobban kímélhetők a nélkülözhetetlen kereskedelmi dolgozók. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete üdvözli Zs. Szőke Zoltán felvetését, a külföldi láncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség viszont eddig nem tartotta szükségesnek a lépést, habár a tagjai közé tartozó Aldi döntése fordulatra utal.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.