/

Egyre több bolt rövidít a nyitvatartásán

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2008. március 31. Nyitás elõtt a német Aldi Áruházlánc üzlete Budapesten, a XVI. kerületben. Március végén, április elején nyithatja meg elsõ üzleteit az olcsóságáról híres Aldi. A cég Magyarországra tervezett 400 üzletébõl egyszerre akar megnyitni 20-25-öt. MTI Fotó: Balaton József

A Coop bolthálózat egyes vidéki egységei után a diszkontok folytatják a sort: a hét végén Facebook-oldalán jelentette be az Aldi diszkontlánc, hogy a biztonság érdekében rövidít a nyitvatartásán.

Hétfőtől a németországi hátterű hálózat kötelékében minden élelmiszerbolt naponta 8 és 19 óra között üzemel, vasárnap pedig 18 órakor zárnak a diszkontok. Ezzel reggelente legalább egy-másfél órával, esténként pedig 2-3 órával rövidült a bevásárlás lehetősége, ám a jelen helyzetben fontosabb ennél, hogy a cég nagy lépést tett a védekezés érdekében, főként, hogy a pénztárakhoz plexiket is felszerelnek.

– Az új nyitvatartási rend mindannyiunk érdeke. Az egészségmegőrzés mellett célunk, hogy csökkentsük munkatársaink leterheltségét mind a boltokban, mind a központi raktárban, és továbbra is a megszokott színvonalon szolgáljuk ki a vásárlókat – fogalmaznak. Mint írják, az intézkedés bevezetésével több idő jut a polcok feltöltésére, a vásárlói igények kielégítésére.

Nemrég az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke hívta fel lapunk figyelmét arra, hogy szükséges lehet a boltok önkorlátozása a nyitva tartásban, amivel jobban kímélhetők a nélkülözhetetlen kereskedelmi dolgozók. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete üdvözli Zs. Szőke Zoltán felvetését, a külföldi láncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség viszont eddig nem tartotta szükségesnek a lépést, habár a tagjai közé tartozó Aldi döntése fordulatra utal.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Előző sztori

Tél tábornok még marad egy kicsit

Következő sztori

Minden kontaktja negatív lett első körben a koronavírusos szegedi rektornak

Legutóbbi hasonló cikkek